Afbeelding
Google Streetview

Unieke uitvoering van Bachs Johannes Passie uit 1725 in Veenendaal

7 maart 2022 om 07:00 Muziek

VEENENDAAL In de serie Westerkerkmuziek vindt op 12 maart om 16.00 uur in de Westerkerk aan de Goudvink een uitvoering plaats van Bachs Johannes Passie in de versie uit 1725. Deze versie is op een aantal plekken significant anders dan de bekende versie uit 1749, die in Veenendaal regelmatig door een van de plaatselijke koren werd uitgevoerd. Deze oudere versie wordt soms – weliswaar sporadisch - uitgevoerd in grote steden, maar in Veenendaal is dat tot nu toe nog niet gebeurd. 

De uitvoerenden zijn het Veenendaals projectkoor en -orkest, Evangelist en tenoraria’s: William Knight; Christus: Jelle Draijer, Sopraan: Marjon Strijk, Alt: Dorien Lievers, Bas: Kees Jan de Koning, Orkestleider: Rémy Baudet, Algehele leiding: Wouter Verhage. Dirigent Wouter Verhage groeide op in Veenendaal en had daar aan de muziekschool celloles bij Annika Sternlöf. Vervolgens studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag hoofdvak Docent Muziek, Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt en Kerkmuziek bij Theo Goedhart. Ook volgde hij een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning, Michael Chance en Peter Kooij en in 2021 rondde hij een masterstudie Ensemblezang aan het conservatorium van Den Haag af.

Dit concert duurt langer dan gebruikelijk, namelijk twee uur. In de organisatie van de concerten worden de regels van het RIVM gehanteerd; er is geen QR-code nodig, maar er worden wel plaatsen aangeboden waarbij de onderlinge afstand nog 1,5 meter bedraagt. Het aantal plaatsen is beperkt. Plaats reserveren kan via de website (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie