Burgemeester Hans van der Pas ging op bezoek bij Evert en Dicky.
Burgemeester Hans van der Pas ging op bezoek bij Evert en Dicky. Jan van den Brink

Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd

Mensen

RHENEN Stond ineens de eerste burger van Rhenen, in de persoon van Hans van der Pas, bij een van de huizen van de Valleiweg aan de deur. Om precies te zijn bij de familie Opperman om Evert (80) en Dicky (77) namens de gemeente Rhenen te feliciteren met hun diamantenhuwelijk. We wisten het wel hoor dat de burgemeester zou komen’’, aldus Dicky. Vandaag (30 november) zijn Evert en zijn vrouw maar liefst 60 jaar getrouwd. 

Evert, een geboren en getogen Rhenenaar, werkte 36 jaar bij kalkzandsteenfabriek ‘De Vogelenzang’ en was de laatste jaren werkzaam bij Henzen Wegenbouw. Dicky werd geboren in de Scheepjeswolfabriek in Veenendaal dat destijds was ingericht als ziekenhuis. Ze was 5 jaar werkzaam bij de Delm op Remmerden. Het echtpaar woonde 25 jaar op camping ‘De Thijmse Berg’. ‘,,Daar was het fijn en prettig wonen. Maar Evert was fysiek niet meer in staat om de tuin en de vijver rondom het huis bij te houden. We verhuisden derhalve naar de Valleiweg. Hier bevalt het ons ook goed’’, aldus de mater familias.

Evert en Dicky kregen met Eric en Rina 2 kinderen. Zijn ook rijk bedeeld met 3 kleinkinderen, te weten 2 kleinzonen en 1 kleindochter. In een wokrestaurant wordt volgens Dicky door de familie het heuglijke feit gevierd. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderactiviteiten in Bibliotheek Veenendaal tijdens voorjaarsvakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Reizigers waarderen Veenendaalse stations beter dan vorig jaar 6 uur geleden
Afbeelding
'Als de sirene afgaat, hebben we 's avonds Club'95' 9 uur geleden
Afbeelding
Vragen uit Veenendaal aan GGD over mislukken digitaal kinddossier 21 uur geleden
Afbeelding
'Actiegroepen tegen windturbines krijgen adviserende rol bij gemeente Ede' 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Kats leest voor op basisschool TOV gisteren
Afbeelding
Nieuwe laptops voor drie goede doelen in Veenendaal 2 feb, 12:46