Afbeelding
Co Keulstra

Annet wil nog wel, maar kan niet meer

17 juni 2022 om 17:32 Mensen

VEENENDAAL Annet (84) neemt met pijn in haar hart afscheid als vrijwilliger bij dagopvang Reinaerde De Ontmoeting in Veenendaal West. Maar liefst 27 jaar heeft zij zich ingezet voorde cliënten van de Belevengroep, die haar als oma gingen zien. Met veel plezier werkte ze elke donderdag in de dagopvang en bezorgde de cliënten een fijne dag. Ze wist dan ook precies hoe ze deze autistische mensen moest onderhouden en helpen.

Door Co Keulstra

,,Die coronaperiode heeft mij geen goed gedaan”, vertelt Annet tijdens de vrijwilligersdag bij De Ontmoeting. ,,Het duurde te lang en intussen ben ik zelf in een rolstoel komen te zitten. Ik kreeg wel regelmatig een kaartje of een bloemetje van de groep. Dan maakten we ook even een praatje. Daar verheugde ik mij op. Nu ga ik zelf donderdags naar De Eekhoeve. Die hebben ook een dagopvang en zitten we met tien personen bij elkaar. We drinken koffie en maken een praatje. Na de lunch spelen we een spelletje en tegen 16.00 uur wordt ik weer thuisgebracht. Daar is altijd iets te doen. Er komen moeders met kinderen die komen spelen en/of een ijsje eten. Leuk hoor.”

Annet is bij De Ontmoeting begonnen toen haar zoon zijn school had afgemaakt en ging werken. Ze ging met de cliënten zwemmen totdat de gemeente de subsidie daarvoor introk.Toen is ze bij de Belevengroep met autisme begonnen met spelletjes doen en samen de lunch te verzorgen. De groep mocht dan zelf ook de groente snijden (ze snoepten er graag van) en maakten zo pizza’s, pannenkoeken of soep. Alles kwam voorbij.

UITJES ,,De rest van de week zit ik bij mijn man thuis”, vervolgt Annet. ,,Ik lees graag en veel en lospuzzels op. Je wilt niet geloven hoe snel de dag of een week voorbij vliegt. We krijgen ook regelmatig bezoek van een vriendin of van de Belevengroep. Elke dinsdagmorgen gaan we bij de kerk koffie drinken en maken een praatje en om de paar weken lunchen we daar met een groep. Dat zijn onze uitjes. Ik sta er soms versteld van hoeveel mensen mij kennen. Ik mis het werk bij de groep wel hoor, maar het gaat helaas niet meer.”

BETROKKEN Corrianne is de begeleidster van de Belevengroep en werkt al meer dan 36 jaar bij Reinaerde, de laatste tien jaar bij De Ontmoeting. Ze vertelt: ,,De cliënten liepen met haar weg. Ze was de enige vrijwilliger bij deze groep. De afgelopen 27 jaar was ze betrokken bij deze groep. Nu moet ze er noodgedwongen mee stoppen. Ze kan het niet meer opbrengen.Tijdens de lockdown kreeg ze veel lichamelijke klachten. We nemen wel afscheid van haar werk, maar niet van haarzelf. We zullen regelmatig contact met haar houden.”

Alle vrijwilligers waren aanwezig op de vrijwilligersmiddag van Reinaerde Dagcentrum De Ontmoeting. Het werd een gezellig feestje met hapjes en drankjes voor iedereen. Er werden jubilarissen gehuldigd met een bloemetje en er werd afscheid genomen van Annet Robbertsen. Annet kreeg enkele cadeautjes waaronder een gouden hanger met een parel. Het was een afscheid met veel emotie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie