Afbeelding
Google Streetview

Nieuwe opvang voor Oekraïners in Veenendaal

Maatschappelijk

VEENENDAAL De Mozartdreef 9 tot en met 17 zal vanaf volgende maand tevens ingericht zijn om vluchtelingen uit Oekraïne op te kunnen vangen. De gemeente wil dan een huurovereenkomst aangaan voor nog een extra onderkomen.

door Peter Kuijpers

Het blok woningen in Veenendaal-West was in gebruik als werk- en dagbestedingslocatie De Vriendschap. ,,Dit was een onderdeel van zorginstelling Zideris en met Stichting Opbouw hebben we nu een huurovereenkomst gesloten om vanaf 1 december voor één jaar vluchtelingen uit Oekraïne op te kunnen vangen. Een tijdelijke opvang voor bijvoorbeeld een deel van de mensen die particulier in de gemeente zijn gehuisvest, maar waar dat niet langer kan. Veenendaal heeft ongeveer 150 tot 200 vluchtelingen, af en toe gaan er ook weer mensen terug’’, legt wethouder Engbert Stroobosscher uit.

Veenendaal heeft al verschillende locaties die de gemeente heeft gehuurd om de vluchtelingen uit oorlogsgebieden in Oekraïne als lokale overheid op te vangen. Zij wil de komende tijd voldoende ruimte beschikbaar hebben. ,,We zijn blij dat er nog een geschikte locatie is gevonden. Het rijk zal de kosten voor de verbouwing vergoeden. Er moeten onder andere nieuwe was- en douchevoorzieningen komen. Daarnaast krijgt Veenendaal vanuit Den Haag een vergoeding per dag voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen, waarmee we de huur en voorzieningen kunnen betalen.’’ Veenendaal verwacht op de eerste en tweede verdieping straks zo’n 20 tot 25 mensen te kunnen huisvesten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 15 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 17 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 22 uur geleden