Afbeelding
Rotary Veenendaal

Boodschappen doen voor Oekraïne: Rotary, supermarkten en bedrijfsleven slaan handen ineen

28 maart 2022 om 08:30 Maatschappelijk

VEENENDAAL De drie Rotaryclubs in Veenendaal en Rhenen organiseren, samen met een groot aantal supermarkten en gesteund door het Veenendaalse bedrijfsleven, een inzamelactie voor Oekraïense vluchtelingen. De actie wordt vrijdag 20 en zaterdag 21 mei gehouden.

,,Veel mensen zullen die dagen hun inkopen doen voor gezellige paasdagen. Wij vragen ze dan nog wat extra boodschappen te betalen, die we naar de vluchtelingenopvang in de grensstreek tussen Oekraïne en Polen brengen. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat de levensmiddelen en producten voor de persoonlijke verzorging, allemaal goed terecht komen”, aldus initiatiefnemer Wim Werkman. 

Rotaryclub Veenendaal Regio, waar hij zelf lid van is, heeft deze hulpactie samen met Rotaryclub Rhenen-Veenendaal en Rotaryclub Veenendaal opgezet. ,,Er doen al zo’n tien supermarkten mee, waaronder die van Albert Heijn, Jumbo Hoek op het Ronde Erf, de drie vestigingen van Jumbo Huibers, Jumbo Rhenen en de Coop in Achterberg. En we zijn met meer supermarkten in gesprek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie