Afbeelding
Sjirk Visser

PvdA en GroenLinks zamelen ruim 450 led-lampen in voor de voedselbank

15 februari 2022 om 15:06 Maatschappelijk

VEENENDAAL Vertegenwoordigers van GroenLinks en PvdA hebben afgelopen vrijdag 454 led-lampen aangeboden bij de voedselbank in Veenendaal. Daarmee eindigt een inzamelingsactie die in januari begon.

Naast het helpen van mensen met een smalle beurs om energie te besparen, was het doel van de actie om aandacht te vragen voor energiearmoede. Wie energie wil besparen moet dat wel kunnen betalen, aldus de partijen. PvdA en GroenLinks willen voorkomen dat de rekening voor de energietransitie komt te liggen bij de mensen die dat het slechtst kunnen betalen.

ONDERBELICHT Hans van de Braak, lijsttrekker van PvdA Veenendaal, spreekt van een mooi gebaar: ,,Hiermee helpen we de gebruikers van de voedselbank en vragen we meteen aandacht voor een onderbelicht probleem dat belangrijk wordt in de komende jaren.”

,,De enorme respons heeft ons echt verrast”, zegt Sjirk Visser, initiatiefnemer en kandidaat-raadslid voor GroenLinks, ,,Ik wil mijn dank uitspreken naar iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie, en aan alle donateurs, waaronder Road2Re-use en de Veense vestigingen van de Karwei en de Praxis”  

De lampen zullen nu ter beschikking worden gesteld aan de gebruikers van de voedselbank, die daarmee op hun energierekening kunnen besparen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie