Gerjanne (midden) ontvangt de cheque van Cees van Hal. Rechts Ellis Hiensch.
Gerjanne (midden) ontvangt de cheque van Cees van Hal. Rechts Ellis Hiensch. Co Keulstra

MOMO-theater ontvangt 10.000 euro

2 oktober 2021 om 14:10 Maatschappelijk

VEENENDAAL/EDERVEEN Stichting november 1981 geeft financiële ondersteuning aan mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking. Peter Schreuders en Cees van Hal van Stichting november 1981 overhandigden onlangs een cheque ter waarde van 10.000 euro aan Ellis Hiensch van het MOMO-theater, voor de realisatie van een nieuwe aanbouw aan de Renswoudseweg in Ederveen.

Het Momo-theater bestaat dit jaar 15 jaar. In 2006 stelden Dick en Ellis Hiensch hun erf en gebouw(en) in Ederveen ter beschikking aan het Momotheaterwerkplaats om een bijdrage te leveren aan integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de maatschappij. Onlangs overhandigden Cees van Hal en Peter Schreuders van Stichting november 1981 een cheque aan enkele deelnemers en Ellis Hiensch ter waarde van 10.000 euro, bedoeld voor een multifunctioneel gebouw. 

Ellis vertelt: ,,We hadden behoefte aan een film- en audioruimte om onze filmdoeken, camera’s en het licht voor bepaalde effecten in op te bergen en voor workshops. De oude schuur hebben we leeggehaald, het asbestdak verwijderd en een nieuwe geplaatst. Aannemer Cees Bos heeft veel werk verricht en Dick heeft, met anderen, de schuur van binnen aangepakt. Kazem Moosavi is al 14 jaar vrijwilliger en heeft al het elektra geplaatst. Maar er moet nog veel gebeuren.?  

Ouders van kinderen met een beperking, geboren voor 1950, spaarden voor hen. In de jaren zeventig verschenen de eerste gezinsvervangende tehuizen. Zo ook in Veenendaal, zoals het huis LONAS. Een van de bewindvoerders van iemand met een beperking, vroeg plaatsing bij LONAS aan. Bij de intake meldde hij diens spaarsaldo. Vervolgens bleek dat bijna alle nieuwkomers in LONAS over spaargelden te beschikken. In samenspraak werd besloten deze in een stichting onder te brengen. Cees van Hal: ,,Wij ondersteunen met dit geld projecten voo mensen met een verstandelijke beperking, normaal binnen Veenendaal, maar we vinden dat de theaterwerkplaats daar ook bij hoort.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie