Stichting doneert 18.000 euro aan Veense G-dansgroep

28 oktober 2018 om 08:19 Algemeen

De Stichting November 1981 uit Veenendaal ondersteunt de G-dansgroep “Plezier voor Allen” in Veenendaal met een bedrag van 18.000 euro. Vorige maand ontving de dansgroep drieduizend euro voor de activiteiten van dit seizoen.

Veenendaal - Daarnaast heeft de Stichting recent besloten de Dansgroep tenminste 15.000 euro beschikbaar te stellen voor de organisatie van de Nationale kampioenschappen G-dansen die volgend jaar in Veenendaal worden georganiseerd.

Begin september ontving de Veenendaalse G-dansgroep de definitieve toezegging van de landelijke organisatie om dit tweedaagse kampioenschap te mogen organiseren.
Voor Veenendaal een uniek evenement voor mensen met beperkingen.
Na overleg tussen het bestuur van de dansgroep en de stichting November 1981 is deze stichting bereid gevonden de totale organisatiekosten van dit evenement voor haar rekening te nemen.

De Stichting November 1981 heeft eerder bekend gemaakt in de komende jaren elk jaar 25.000 euro ter beschikking te stellen aan initiatieven in Veenendaal voor nieuwe of bestaande groepsactiviteiten voor mensen met beperkingen. De ondersteuning van de Veense G-dansgroep is eén van de eerste grotere ondersteuningen.

De stichting is in 1981 opgericht in het gezinsvervangende tehuis LONAS aan de Heemskerkstraat in Veenendaal. Ouders, begeleiders en curatoren besloten destijds om de spaargelden van de bewoners met beperkingen van dit tehuis in een stichting te stoppen.
Het Bestuur van de Stichting heeft besloten dat het extra vermogen dat in de loop der jaren door beleggingsresultaten is ontstaan in de komende jaren beschikbaar te stellen aan groepsactiviteiten voor inwoners in Veenendaal met beperkingen.

In de afgelopen jaren heeft de Stichting ondersteuning gegeven aan onder andere: de Stichting Bewegings Recreatie Veenendaal; het zomerfeest voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel; een elektrische Duofiets; instrumenten voor de Veense G-band; I-Pads voor de groep “Lessen in de Democratie”; en het GiGa G-event in de Basiliek.

Aan de gelden die de Stichting in de komende jaren ter beschikking stelt zijn enkele voorwaarden verbonden.
Belangrijk is dat het een aanvraag betreft voor nieuwe of bestaande initiatieven gericht op activiteiten voor mensen met beperkingen in Veenendaal. Aanvragen voor financiële ondersteuning kan bij C. van Hal, de secretaris van de Stichting November 1981.
Bereikbaar via het emailadres: st.n81@outlook.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie