Afbeelding
Sportservice Veenendaal

Nationale Sportweek van start: dit is er te doen in Veenendaal

17 september 2021 om 09:25 Maatschappelijk

VEENENDAAL Het is vanaf vandaag tot en met 26 september de Nationale Sportweek. Tijdens deze week staat sporten centraal. Samen met NOC*NSF willen Sportservice Veenendaal en de gemeente Veenendaal zoveel mogelijk inwoners van Veenendaal inspireren om te sporten. Daarom zijn er diverse activiteiten te doen, voor jong en oud(er).

Sportmiddag voor kinderen
De Nationale Sportweek wordt in Veenendaal afgetrapt met een sportmiddag voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Het afwisselende programma start om 16.30 uur met activiteiten in de gymzaal. Neem je sportkleren en binnensportschoenen mee. Vervolgens eten we bij de horeca van De Vallei. Het menu bestaat uit friet, een snack (frikandel, kroket, kaassoufflé) en ranja. Vervolgens nemen de kinderen deel aan het discozwemmen. Dit duurt tot maximaal 21.00 uur. Deelname kost 7,50 euro.
Vrijdag 17 september, 16.30-21.00 uur, sporthal/horeca/zwembad De Vallei. (Inschrijven niet meer mogelijk).

Open lessen bij sportverenigingen
Diverse sportverenigingen bieden tijdens de Nationale Sportweek open lessen aan. Zo kun jij tijdens de Nationale Sportweek kiezen uit een lokaal sportaanbod en kennis maken met nieuwe sporten. Welke sportclubs uit Veenendaal doen er mee? Klik op deze link en zoek sportverenigingen met open lessen.
17 tot en met 26 september, wisselende locaties en tijden.

Recreatief zwemmen voor 3 euro
Tijdens de Nationale Sportweek kun jij tegen gereduceerd tarief vrijzwemmen in zwembad De Vallei. Op vertoon van de voucher (klik hier om te downloaden) betaal je 3 euro (in plaats van het normale tarief van 5 euro). Dit tarief is geldig op vrijdag 17 september, zaterdag 18 september, zondag 19 september, woensdag 22 september, vrijdag 24 september, zaterdag 25 september, zondag 26 september. Let op: Iedereen moet vooraf reserveren. Klik hier hoe je kan reserveren.
17, 18, 19, 22, 24, 25 en 26 september, zwembad De Vallei, bekijk het rooster voor de tijden.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Ted Walker

Doortrappen fietstocht (23 kilometer)
Er wordt tijdens de Nationale Sportweek ook weer een Doortrappen-fietstocht gehouden. De fietstocht is op woensdag 22 september en vertrekt om 13.00 uur vanaf zwembad De Vallei. Gemeente Veenendaal en Sportservice Veenendaal vinden fietsen heel belangrijk en wil jong en oud op de fiets krijgen. ,,Ook vinden we het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk blijven fietsen. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn we gestart met het fietsprogramma Doortrappen, zo lang mogelijk fit en veilig op de fiets.”
Woensdag 22 september, 13.00 uur, zwembad De Vallei. Klik hier om aan te melden.

Online webinar Duurzame Accommodatie
Onder leiding van Robert den Ouden.
Waar liggen voor sportaanbieders mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw sportaccommodatie.
Maandag 20 september, 19.30-22.00 uur. Klik hier om aan te melden.

Online webinar Kansen voor 50+ Sport
Onder leiding van Karin Pannekoek.
Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders boven de 50 jaar graag zou willen sporten, maar dit nog niet doet. Hoe kan jouw sportclub/organisatie daar mee omgaan, hoe bied je een passend aanbod en hoe bind je deze doelgroep aan jouw sportclub/organisatie?
Maandag 20 september, 19.30-22.00 uur. (Inschrijving niet meer mogelijk).

(de tekst gaat onder de foto verder)


Sportservice Veenendaal

Online webinar Gezonde sportomgeving
Onder leiding van Silvia Bos.
Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub/organisatie in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat je sportclub/organisatie voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. De webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportclub/organisatie relevant is en hoe je dat kunt realiseren.
Dinsdag 21 september, 19.30-20.30 uur. Klik hier om aan te melden.

Online webinar Clubkadercoach
Onder leiding van Job van Eunen.
Een Clubkadercoach kan op lokaal niveau trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. Tijdens de inspiratiesessie wordt de rol van een clubkadercoach uitgelegd.
Dinsdag 21 september, 19.30-20.30 uur. Klik hier om aan te melden.

Lezing Gezond ouder worden
Ook voor ouderen is het moeilijk om gezond te leven. Lichamelijke, geestelijk of sociale redenen kunnen gezond ouder worden in de weg staan. Tijdens deze lezing kijken we hoe jij er zelf voor kunt zorgen om zolang mogelijk actief en zelfstandig te blijven. De volgende punten komen aan bod: Het verouderingsproces van het lichaam vanaf middelbare leeftijd tot en met 70 jaar en ouder; De invloed die je hier zelf op kunt uitoefenen; Tips waarmee je zelfstandig aan de slag kan gaan om lichamelijk en geestelijk vitaal ouder te worden en te blijven.
Woensdag 22 september, 09.30-11.00 uur, Horeca de Vallei. Informatie en aanmelding via leefstijl@sportserviceveenendaal.nl.

Online webinar Sociale veiligheid
Onder leiding van Erika Hendriks.
Het is de kunst om je leden een veilig gevoel op de sportclub/organisatie te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens het sporten. Hoe kan jouw sportclub/organisatie invulling geven aan een actief beleid sociale veiligheid?
Woensdag 22 september, 19.30-21.00 uur. Klik hier om aan te melden.

Online webinar Positief coachen
Onder leiding van Ewald van Kouwen.
In de online live webinar kunnen bestuurders en/of professionals deelnemen aan een sessie over hoe je kunt werken aan een positief sportklimaat. De webinar leert je wat er al uit het wetenschappelijk onderzoek is gekomen op dit thema, hoe je in de praktijk kunt werken aan een andere cultuur in de sport en wat jouw rol als bestuurder / professional daarbij is.
Woensdag 22 september, 19.30-20.30 uur. Klik hier om aan te melden.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Sportservice Veenendaal

Online webinar Welkom op de Club
Onder leiding van Kyra van Leeuwen.
Door Welkom op de Club kijk je met andere ogen naar kansen voor je sportclub/organisatie m.b.t. beleving en het binden van sporters. We laten je creatief denken, of noem het denken met een omweg. Je ervaart 2 of 3 creatief denken tools en je doorloopt de route van de sporter aan de hand van diverse voorbeelden. Je doet nieuwe inzichten op en komt tot concrete uitkomsten. Dat doen we door middel van creatief en anders denken. Snelheid, interactie en een lach.
Donderdag 23 september, 19.30-21.30 uur. (Inschrijven niet meer mogelijk.)

Online webinar Open en Veilige sport voor iedereen
Onder leiding van Stephan Hakkers en Casper Boom.
Sport is voor iedereen. Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.
Donderdag 23 september, 19.30-22.00 uur. Klik hier om aan te melden.

Informatie over GLI (inloop)
Op vrijdag 24 september is er een inloop met meer informatie over GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). De GLI is een tweejarige leefstijlinterventie in groepsverband om aan een gezonde(re) leefstijl te werken. De interventie richt zich op een blijvende gedragsverandering, met de intentie dat je de overtollige kilo’s permanent kwijtraakt. In de groepsgesprekken wordt er advies gegeven over bewegen en gezonde voeding en hoe om te gaan met factoren die jouw gezonde leefstijl beïnvloeden. Tijdens de inloop komen onder meer vragen aan bod als wat is een GLI en welke GLI bieden wij aan? Wanneer kom ik hiervoor in aanmerking? Hoelang duurt een GLI traject?
Vrijdag 24 september, 13.00-15.00 uur, Horeca De Vallei. Informatie en aanmelding via leefstijl@sportserviceveenendaal.nl..


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie