Stefania en Astolfo op verkenningsreis
Stefania en Astolfo op verkenningsreis Filmhuis Veenendaal

Twee serieuze, komische films in Filmhuis Veenendaal

18 september 2023 om 12:00 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal vertoont komend weekend twee films in Spectrum. Zaterdag 23 september om 20.00 uur draait de Italiaanse romantische komedie Astolfo. Zondag 24 september om 14.30 uur de Amerikaanse komische sciencefictionfilm Asteroid City. Dat laat het Filmhuis weten in een persbericht. 

ASTOLFO

In deze zomerse komedie worstelt de gepensioneerde professor Astolfo met gevoelens die hij niet meer dacht te hebben. Hij is een weinig doortastende nazaat van oude adel. Als hij uit zijn appartement gezet wordt, besluit hij zijn intrek te nemen in het grote, maar vervallen familiehuis. Astolfo treft daar een zwerver aan en hij besluit dat die mag blijven. Al snel komen een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman ook in het huis wonen. De vier hebben het prima samen, maar dan stelt een neef van Astolfo hem voor aan de charmante Stefania. De verwarring slaat toe bij Astolfo. Gesteund door zijn drie vrienden, neemt hij een dappere beslissing.

ASTEROID CITY

De film Asteroid City speelt zich af in 1955. De jaren vijftig zijn het tijdperk van atoomproeven, Ufo’s, de eerste ‘kunstmaan’ en beginnende ruimtevluchten. Vijf Junior Stargazers, kinderen die wetenschappelijke prijzen hebben gewonnen met hun uitvindingen, komen samen met hun ouders naar het woestijnstadje Asteroid City. Het is Asteroid Day, de dag waarop herdacht wordt dat een meteoriet ruim vijfduizend jaar geleden de krater naast Asteroid City veroorzaakte. 

Tijdens die herdenking gaat beslist worden welke uitvinding de hoofdprijs ontvangt. Generaal Gibson en Dr. Hickenlooper leiden de bijeenkomst. Dan verschijnt plotseling een onverwachte gast: een alien zet zijn ufo aan de grond bij de krater. Hij steelt een fragment van de meteoriet. De stad wordt onder militaire quarantaine geplaatst, maar het incident lekt toch uit.

KAARTEN

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen, lidmaatschap en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl

Fotobijschrift: Stefania en Astolfo op verkenningsreis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie