Met Knor naar de puppytraining

PR
Met Knor naar de puppytraining PR PR

Drie films in Paasweekend bij Filmhuis Veenendaal

3 april 2023 om 12:00 Film

VEENENDAAL In het Paasweekend heeft Filmhuis Veenendaal drie films geprogrammeerd. Op vrijdagavond draait om 20.00 uur De Acht Bergen, al enkele keren goed voor een uitverkocht Filmhuis. Op zaterdag 8 april is om 20.00 uur de drie uur durende film Babylon te zien, terwijl op zondag, eerste Paasdag, om 14.30 uur de familiefilm Knor wordt vertoond. Dat laat het Filmhuis weten in een persbericht

DE ACHT BERGEN

De Acht Bergen is geregisseerd door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. ,,Terwijl we de film maakten, volgden we hoe onze hoofdrolspeler opgroeide, vriendschap vond en weer verloor, de banden met zijn familie verbrak en opnieuw aanknoopte, vergiffenis kreeg, de keuzes van de ander aanvaardde, de dood in de ogen staarde en zich overgaf aan de aard van het leven. Het was prachtig om kennis te maken met de werkelijke aard van de natuur, want die kan ook meedogenloos en gevaarlijk zijn.” 

De samenwerking resulteerde in een film over vriendschap tussen twee jongens die mannen worden. Met de verschillende keuzes die ze maken, inspireren ze elkaar. Het is een innige vriendschap die gebouwd is op wederzijds respect. De kijker voelt de pijn wanneer ze afscheid nemen en de blijdschap wanneer ze elkaar weer ontmoeten. In de film is Pietro de zwerver en Bruno de man die stug zijn enorme berg blijft beklimmen.

BABYLON

De ambitieuze Mexicaanse immigrant Manuel Torres, bijgenaamd Manny, is een manusje-van-alles voor een grote filmstudiobaas. Voor één van de exorbitante feesten van zijn baas regelt Manny een olifant. Maar hoe komt de olifant op de feestlocatie? Het is één van de spektakels in de film die zich afspeelt in het Hollywood van 1926. De sterren van de ‘stomme’ films stralen nog volop, maar een jaar later zal de eerste gesproken film, The Jazz Singer, de verhoudingen in Hollywood volledig op zijn kop zetten. De carrière van oudgediende Jack Conrad (Brad Pitt) komt ten einde.

Babylon is een wervelende, drie uur durende film, geregisseerd door Damien Chazelle. De productie kostte maar liefst tachtig miljoen dollar. Het spektakelstuk wordt een eerbetoon aan de magie van de cinema genoemd, maar is ook een snijdende satire op de liederlijkheid van Hollywood.

KNOR

Als Babs negen jaar wordt, komt opa Tuitjes uit Amerika met een wel heel bijzonder cadeau: het varkentje Knor. Dat vinden de ouders van Babs geen geslaagd idee, maar Babs wil het beestje dolgraag houden. Alleen als ze met Knor de puppycursus volgt, mag het huisdiertje blijven. Dan komt de aap uit opa’s mouw: hij doet mee aan de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Regisseur Mascha Halberstad zegt over haar animatiefilm: ,,KNOR is een film over opgroeien, relaties en vertrouwen, zoals de relatie tussen Babs en Opa, en de relatie van Margreet met haar vader, opa Tuitjes. Alles staat de hele tijd op het spel en dat maakt het verhaal zo spannend.”

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie