Afbeelding
Foto: archief

Rijnweek Rhenen gaat dit jaar niet door

22 april 2022 om 15:45 Evenementen

RHENEN In de eerste week van juli zal in Rhenen wèl de bekende kermis terugkeren, maar de Rijnweek nog niet. Na de laatste editie van de Rijnweek in 2019 is de Stichting Rijnweek opgeheven. Naar aanleiding van deze opheffing is er een nieuwe stichting met een nieuw bestuur in het leven geroepen, die meteen te kampen kregen met twee coronajaren. Hierdoor was de organisatie van een Rijnweek de afgelopen 2 jaar onmogelijk.

De nieuwe organisatie heeft alles op alles gezet om te kijken of een groot evenement dit jaar wel weer kon gaan plaatsvinden op de Veerweide in Rhenen. Dat is niet gelukt. Het opstarten van een groot evenement na twee coronajaren is volgens de organisatie helaas niet haalbaar door de grote kosten die gemaakt moeten worden, zonder dat er financieel een buffer aanwezig is. ,,Artiesten en leveranciers vragen vaak veel meer vergoeding dan voorheen, iets dat logisch is na twee jaren weinig tot geen inkomsten, maar voor nu te hoog gegrepen voor de organisatie.”

,,Uiteraard is het heel erg jammer dat dit festival in Rhenen dit jaar niet kan plaatsvinden, zeker ook voor alle mensen die de Rijnweek een zeer warm hart toedragen zoals sponsoren, vrijwilligers en collega organisaties.” De organisatie organiseert wel de bekende kermis die van 1 tot en met 9 juli zal gaan plaatsvinden, natuurlijk aan de Rijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie