Afbeelding
Shody Careman

Schrijver Boekenweek-essay Raoul de Jong op bezoek in bibliotheek Veenendaal

6 maart 2023 om 11:20 Activiteiten

VEENENDAAL Bibliotheek Veenendaal heeft een aantrekkelijk programma samengesteld rondom het Boekenweek-thema van 2023: Ik ben alles. Dit jaar is de lezing van Raoul de Jong, schrijver van het Boekenweek-essay, een van de hoogtepunten. Hij is, samen met de Vlaamse schrijfster Lize Spit, het gezicht van de 88e Boekenweek en leest op zaterdag 18 maart in De Cultuurfabriek voor uit zijn Boekenweek essay ‘Boto Banja’. Dat meldt de bibliotheek in een persbericht. 

De Boekenweek, vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 19 maart.

Tijdens het bezoek van De Jong gaat de bieb met hem in gesprek over zijn essay en hoe het thema ‘Ik ben alles’ daarin naar voren komt. ,,Daarnaast duiken we in de rest van zijn indrukwekkende oeuvre, zoals zijn bekende boek Jaguarman”, aldus bibliotheek Veenendaal. 

BIJWONEN

,,Raoul de Jong ziet in het thema een prachtige kans om lezers mee te nemen op avontuur van de Groningse klei naar Caraïbische stranden, op zoek naar een ongehoord verhaal dat de kracht heeft om iedereen te laten dansen. In Boto Banja neemt Raoul de Jong ons mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet”, is te lezen in het persbericht. 

Geïnteresseerden kunnen de lezing bijwonen van 15.00 tot 16.00 uur. Er is gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Een kaartje hiervoor kost 12,50 euro. 

BOEKVERKOOP

Daarnaast is er een schrijfworkshop door Conny Plomp op woensdag 15 maart. Ook kunnen lezers hun thuiscollectie uitbreiden met afgeschreven boeken en luisterboeken. Het boekverkoopkraampje is vlakbij de ingang op de begane grond te vinden.

Bekijk het hele programma op de website van de bibliotheek. Tickets zijn verkrijgbaar op de site of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie