Afbeelding
Studio Kastermans / Alexander Marks

Schrijfster kinderboekenserie Simon de Schaker op bezoek in bieb Veenendaal

17 januari 2023 om 07:00 Activiteiten

VEENENDAAL Is schaken alleen voor bollebozen? Echt niet. Lees de boeken over Simon de Schaker maar eens! Simon is een heel goede voetballer, heeft veel vrienden en een neus voor avontuur, net als zijn schaakvriendin Nikki. Zijn droom? Hij wil schaakgrootmeester worden! Op zaterdag 21 januari komt de schrijfster van deze populaire jeugdboekenserie, Joyce van der Meijden, naar de Veenendaalse bibliotheek om te vertellen over Simon de Schaker! Ze zal daarna ook aanwezig zijn bij het grote schoolschaaktoernooi in De Cultuurfabriek.

Net als de boeken over Simon de Schaker is een bezoek van Joyce leuk voor alle kinderen. Ze laat eerst een korte film zien, met een bijzondere bijdrage van Ajax-vedette én schaker Joël Veltman en van zanger Nick Schilder (juist, voorheen die van Simon). Joyce leest een stukje voor en heeft een bijzondere quiz met vragen over schaken die opvallend vaak wordt gewonnen door een niet-schaker. Maar natuurlijk is Joyce vooral schrijver. Verhalen verzinnen, dat is haar passie, het liefst samen met de kinderen! Achteraf kunnen kinderen dus alle vragen stellen die ze hebben, bijvoorbeeld over boeken schrijven.

Het idee om een serie jeugdboeken te schrijven met een hoofdrol voor de schaaksport kreeg Joyce van der Meijden door haar kinderen. Zij schaken met heel veel plezier. Die lol wilde ze meenemen in haar verhalen. Mix die lol met een fijne dosis schrijftalent, een spannend verhaal over een jongen die ervan droomt om topschaker te worden, een vervelende oom en een geheimzinnige schaakcomputer, en het resultaat is Simon de Schaker.

SCHOOLSCHAAKTOERNOOI Na het bezoek van Joyce van der Meijden gaat in de middag het grote schoolschaaktoernooi weer van start waaraan verschillende scholen uit Veenendaal mee zullen doen. Doe je niet mee aan het schoolschaaktoernooi, maar heb je wel spontaan zin om te schaken? Leen dan gratis schaakstukken bij de klantenservice van De Cultuurfabriek en ga de strijd aan bij een van de schaaktafels op het Kees Stipplein.

Het bezoek van Joyce van der Meijden is op zaterdag 21 januari van 11.30 tot ongeveer 12.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Er is gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Tickets kosten 2,50 euro per kind (maximaal 1 ouder per kind mag mee). Meer informatie en aanmelden kan via www.bibliotheekveenendaal.nl of kom langs bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.


Studio Kastermans / Alexander Marks

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie