Bianca Dijkhorst-Briene kijkt nu al uit naar de Elsterse Speelweek van volgend jaar!
Bianca Dijkhorst-Briene kijkt nu al uit naar de Elsterse Speelweek van volgend jaar! Jan van den Brink

‘Volgend jaar weer zo’n mooie speelweek’

· leestijd 1 minuut Activiteiten

ELST Het is inmiddels al een aantal weken geleden, maar nog steeds wordt in Elst met veel genoegen teruggekeken en ook met waardering gesproken over de Speelweek in het dorp voor kinderen. Het feest werd dit jaar extra groots gevierd, want na twee coronajaren mocht het weer losgaan. Bianca Dijkhorst-Briene, voorzitter van het organiserende comité, kijkt met genoegen terug en blikt alvast vooruit.

door Henk Jansen

Bianca Dijkhorst-Briene: ,,Het was echt genieten dit jaar’’. Als echte doener heeft ze veel plezier beleefd aan haar betrokkenheid bij het jaarlijkse kinderfeest. Zij zag het eerste levenslicht in Amerongen, in haar jaar 1976. Het jaar ook dat een aantal kilometers van haar geboortegrond de eerste Elster Speelweek werd gehouden.

BINDING Ze gaf haar hart aan de Elsterse Jacco en verhuisde naar Elst. Bianca heeft echter nog altijd binding met haar geboortedorp. Ze werkt er in een slagerswinkel. Manlief Jacco is trouwens ook sterk betrokken in de organisatie van de speelweek. Bianca: ,,Inmiddels is ook onze zoon Michel toegetreden als begeleider.’’ 

Bianca heeft wat de organisatie van de Speelweek Elst betreft al enkele jaren en dubbele pet op: ,,Naast begeleider maak ik ook al enkele jaren deel uit van het bestuur. Er is een hechte groep van vrijwilligers die de jaarlijkse speelweek draagt. Maar aan vrijwilligers kun je er natuurlijk nooit genoeg hebben. We kijken inmiddels al weer uit naar volgend jaar. Dan gaan we weer voor een mooie speelweek waar kinderen zich volledig kunnen uitleven.’’ 

DOENER Dat Bianca bepaald geen stilzitter is, maar een doener is blijkt wel uit het gegeven dat ze ook bij de plaatselijke voetbalclub vv Musketiers als vrijwilliger de handen flink uit de mouwen steekt. Zoon Justin trapt als lid van deze club niet onverdienstelijk tegen de bal. Bij de groen-witte club draait ze bardiensten en is betrokken bij het vrijwilligersbeleid van de voetbalvereniging. Daarnaast houdt ze zichzelf fit met sportief dansen bij DES in Elst en doet daarnaast twee keer per week aan conditietraining. ,,In beweging zijn. Het zorgt ervoor dat ik goed in mijn vel zit en dan ook positief het leven tegemoet treedt’’, aldus Bianca.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden