Afbeelding
Samen Duurzaam Veenendaal

Duurzaamheidscafé gaat weer open

5 oktober 2021 om 07:00 Activiteiten

VEENENDAAL Het Duurzaamheidscafé opent op 13 oktober, in de Duurzaamheidsweken Veenendaal, na lange tijd weer haar deuren. De zaal opent om 19.30 uur en om 20.00 uur gaat het programma van start, als vanouds in de centrale hal van de Cultuurfabriek.

Na de opening door wethouder Engbert Strobosscher, wordt er een pubquiz gehouden. Niemand staat er alleen voor, er wordt gespeeld in groepjes van twee. Na de pauze presenteert het Duurzaamheidscafé, met het IVN, een nieuwe fietsroute: het Duurzame Ommetje Veenendaal. Deze route voert langs lokale bedrijven en organisaties, waar de fietsers tevens de nodige boodschappen kunt doen. 

Rond 22.00 uur wordt het Duurzaamheidscafé afgesloten met nog wat informatie: in samenwerking met het FabLab van de bibliotheek komen er in november workshops en bijeenkomsten waarin deelnemers fijnstofmeters kunnen maken en waarvan begin 2022 de resultaten van de metingen gedeeld gaan worden.

Ook informatie over de afsluiting van de Veenendaalse Duurzaamheidsweken op 16 oktober waarbij het Filmhuis in samenwerking met Samen Duurzaam Veenendaal een film vertoont over het Geheime Leven van Bomen.

Het duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen van diverse pluimage die willen laten zien welke mogelijkheden er zijn om duurzamer te leven..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie