Afbeelding
BDUmedia

Joodse begraafplaats Veenendaal geopend voor bezoekers

5 september 2021 om 07:30 Activiteiten

VEENENDAAL De Joodse begraafplaats aan de Parallelweg in Veenendaal is tijdens Open Monumentenweekend geopend voor bezoekers op zondag 12 september van 14.00 tot 16.00 uur. 

Er zijn vrijwilligers aanwezig om belangstellenden te informeren en rond te leiden op de begraafplaats die normaliter is gesloten. Bij de graven staan informatiekaarten over personen die hier begraven liggen. Er is ook de mogelijkheid om naar Joods gebruik een steentje achter te laten op een graf als teken van het bezoek.

RESTAURATIE Tevens is het mogelijk om alles te horen over de komende restauratie van het zogenaamde metaheirhuisje. Giften daarvoor zijn uiteraard welkom. Aan mannen en jongens vanaf 12 jaar wordt gevraagd om op de begraafplaats een hoofdbedekking te dragen. Zoals gemeld wordt het metaheier- of baarhuisje gerestaureerd. Bepaalde onderdelen zijn zo slecht dat ze hoognodig vervangen moeten worden.

Er zijn subsidies beschikbaar maar die zijn niet voldoende om alle kosten te dekken. Er zijn initiatieven ten behoeve van de restauratie zoals de stadswandeling van Jaap Pilon op zaterdag 18 september. Die begint op het Kees Stipplein om 10.00 uur. De kosten van deelname gaan naar de restauratie.

Tijdens de open dag kan men zich hier ook voor opgeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie