Afbeelding
Kees van Kooten

Verkoop telefoon loopt uit de hand: drie mannen aangehouden voor bedreiging en beroving

Misdaad

RHENEN De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden. Dat gebeurde na een melding van een geweldsincident, rond 21.35 uur aan de Korenbloemstraat in Rhenen. Het gaat om twee mannen uit Almere van 19 en 20 jaar oud en een 20-jarige man uit Amsterdam. Bij het incident werd een Rhenenaar met een vuurwapengelijken voorwerp bedreigd en geslagen. 

Het slachtoffer had via Marktplaats een afspraak gemaakt om zijn telefoon te verkopen. Bij de afspraak aan de Korenbloemstraat liep het echter uit de hand. De verkoper was in het gezelschap van een vriend. De potentiële koper had ook gezelschap meegenomen. De verkoper nodigde beiden uit om binnen te komen. In de hal volgde een kort gesprek over de telefoon tot de mannen de deur open deden en er rennend met de telefoon vandoor gingen.

De verkoper en zijn vriend gingen achter het duo aan. Daarbij kwam het tot een handgemeen, waarbij de verkoper is bedreigd en geslagen met een vuurwapengelijkend voorwerp. De verdachten wisten te ontkomen. Het slachtoffer raakte licht gewond aan zijn hoofd en werd nagekeken in een ambulance. 

Meerdere agenten waren in de buurt op zoek naar de verdachten, die er te voet vandoor waren gegaan. Na een korte tijd werd er aan de Herenstraat een auto gesignaleerd die een stopteken kreeg. Door middel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werden de inzittenden uit de auto gepraat. De drie inzittenden zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Veenendaal waar zij ingesloten werden voor verhoor. De recherche gaat verder met de zaak. De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

De auto werd onderzocht en er werden spullen, onder meer een vuurwapengelijkend voorwerp, veiliggesteld voor onderzoek. Een berger heeft de auto meegenomen voor verder onderzoek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
SKR: ‘Al 30 jaar ontdekken wij de wereld door de ogen van een kind’ 2 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar Oechies-Ter Hoeve viert briljanten huwelijk 3 uur geleden
Afbeelding
Meerdere vacatures bij Welisa: ‘Wij zoeken mensen die gretig zijn en graag willen’ Baandichtbij 5 uur geleden
Afbeelding
Candia-man ‘Bud’ helpt nog waar hij kan 7 uur geleden
Afbeelding
Kampen Boys Choir geeft gratis concert in de Westerkerk 7 uur geleden
Afbeelding
Kunst van Rhenense kinderen te zien in Huis van de Gemeente 19 uur geleden
Afbeelding
Rhenens echtpaar 60 jaar getrouwd 22 uur geleden