Afbeelding
Kees van Kooten

Achtervolging eindigt in water Zuiderkruis: twee aanhoudingen

24 november 2021 om 08:00 Overig

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden. Na een lange achtervolging door de politie vluchtten de twee verdachten het water in waarna ze opgepakt konden worden.

De achtervolging startte in het Gelderse Duiven waar de auto naar voren kwam bij een ANPR-hit (automatisch nummerplaat herkenning). De auto stond gesignaleerd voor een inbraak. De bestuurder kreeg bij Duiven een stopteken, dat negeerde hij waarna de politie de achtervolging inzette. De automobilist vluchtte via de A12 waar hij bij Veenendaal de bebouwde kom inreed. 

In de omgeving van het Zuiderkruis reed de automobilist een doodlopende straat in waarna de bestuurder en bijrijder een naastgelegen water in vluchtten. Daar werden ze door de politie aangehouden. 

De politie zocht langs de Grote Beer naar mogelijk weggegooide goederen. Later werd ook met speurhonden langs de A12 tussen Ede en Veenendaal nabij knooppunt Maanderbroek gezocht naar mogelijk weggegooide goederen. De berger heeft de auto afgesleept voor verder onderzoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie