Eén van de jeugdteams van Excelsior Rhenen. Onderaan vier inzetjes van spelmomenten
Eén van de jeugdteams van Excelsior Rhenen. Onderaan vier inzetjes van spelmomenten Jan van den Brink

Rhenense volleybalclub Excelsior op zoek naar leden: ‘Niet de grootste, wel de leukste’

8 februari 2024 om 07:38 Volleybal

RHENEN ,,We zijn dan wel niet de grootste, maar wel de leukste vereniging.’’ Dat zegt Dirk-Jan Verweerd. Hij is algemeen bestuurslid van de Rhenense volleybalvereniging Excelsior. Niet de grootste dus, want de vereniging zag tijdens de coronacris is het ledenaantal behoorlijk teruglopen. Met name bij de jeugd, de belangrijkste afdeling binnen de vereniging. En daar moet verandering in komen en dat is belangrijk voor het voortbestaan van de club.

door Henk Jansen

Volleybalvereniging Excelsior maakte enkele jaren deel uit van de Achterbergse gymnastiekvereniging Excelsior. Beide sportaarden werden destijds in de gymzaal achter het Dorpshuis in Achterberg beoefend. Maar deze wedstrijdzaal voldeed niet meer aan de voorwaarden van de Nevobo, de Nederlandse volleybalbond.

RHEVO

Sinds 2016 staat de volleybalvereniging weer op eigen benen en verkaste de vereniging naar sporthal ‘t Gastland aan de Groeneweg in Rhenen. Daar kon wel aan de voorwaarden van de Nederlandse bond worden voldaan en kwam de club onder de vlag van de Rhenense volleybalvereniging Rhevo spelen. ,,Rhevo kende destijds geen jeugdafdeling. Wij brachten twee jeugdteams onder bij Rhevo. Die groeide. Inmiddels telt de vereniging vier jeugdteams en is de naam Rhevo vervangen door Excelsior.”

NIEUWE LEDEN WELKOM

,,Ja, die coronaperiode heeft er ook binnen onze vereniging goed ingehakt. We zagen een aantal leden verdwijnen, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We zijn nu druk bezig om nieuwe jeugdleden aan onze vereniging te binden. Volleybal is immers een prachtige sport. Ook voor de jeugd. Die kunnen vanaf zes jaar de volleybalsport beoefenen’’, zegt Dirk-Jan.

De jeugdafdeling kan nog wel een boost gebruiken

‘Zonder relatie geen prestatie’. Deze gevleugelde zin gebruikt Dirk-Jan Verweerd als het over de essentie van het beoefenen van de volleybalsport heeft. Hij vervolgt: ,,Zo hechten we binnen de vereniging veel aan teambelang. Het samen doen. Samen verantwoordelijk zijn voor de materialen die bij het volleybalspel gebruikt worden. Het is wekelijks een genot om onze vier jeugdteams, waaronder een jongens A en meisjes A-team in de leeftijd van zestien en zeventien jaar, te zien spelen.
Vooral het plezier dat onderling beleefd wordt. De jeugdafdeling kan echter nog wel een boost gebruiken. Dus hierbij doe we een oproep aan de jeugd om ook kennis te maken met een van de leukste sporten die er zijn.’’

TIJDELIJKE LOCATIE 

Binnenkort verkast de volleybalvereniging tijdelijk naar een andere locatie. Dirk-Jan: ,,Sporthal ‘t Gastland maakt plaats voor een multifunctioneel gebouw. De bouwwerkzaamheden zijn al in volle gang. Om toch wekelijks onze wedstrijden en trainingen te kunnen houden worden we tijdelijk ondergebracht in een blaashal die op sportpark Candia komt te staan.’’

Meer informatie: excelsiorvolleybal.nl of Dirk-Jan Verweerd, 06-29531233.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie