Van links naar rechts: Patrick van Wakeren, Henny van Wakeren en Jan van den Berg
Van links naar rechts: Patrick van Wakeren, Henny van Wakeren en Jan van den Berg Co Keulstra
Muziek in Veenendaal

Trio Impossible: ‘Repeteren doen we bij een van ons thuis’

16 juni 2022 om 11:01 Muziek

VEENENDAAL Muzikanten hebben maar één passie: muziek maken. Men kan veel plezier halen uit muziek maken, zingen, blazen, slagwerk of toetsen, het plezier komt van binnenuit. Trio Impossible bestaat uit Henny van Wakeren (keyboards), zijn zoon Patrick van Wakeren (basgitaar en toetsen) en Jan van den Berg gitaar. En ze zingen daarbij driestemmig.

door Co Keulstra

,,Ik heb altijd een eigen bedrijf gehad”, vertelt Jan van den Berg. Hij woont in Deventer maar komt om de veertien dagen naar Veenendaal om te repeteren en muziek te maken. ,,Ik was mediaman en maakte veel videoclips voor muzikanten en artiesten. Zij wilden ook graag altijd mooie foto’s hebben het was een druk bestaan, maar ik kon mijn stress kwijt in de muziek. Zo moest ik eens een videoclip maken in kasteel Wijk bij Duurstede, dat was met medewerking van Peter Faber, de acteur. De mensen waren verkleed en het kasteel ingericht als tijdens de Middeleeuwen. Mooi man!”

Trio Impossible is in 2019 ontstaan toen alle drie de muzikanten even geen andere band hadden. Daarvoor vormden Jan en Henny een duo dat op allerlei feesten te vinden was. Ze speelden veel in café De Buren en noemden zich The NeighboursBruiloften, bedrijfsfeesten, zelfs op verjaardagen en jubileum vieringen. Nu vormen ze samen met Patrick een trio dat repeteert in het huis van Henny en regelmatig optreedt. 

ABBA Jan gaat verder: ,,Er kwam eens een vrouw naar ons toe die zei: Thank You for the Music. Wij reageerden met: You’re welcome. Maar ze zei het nog een paar keer en toen kwamen we erachter dat zei het liedje van ABBA bedoelde. Dat wilde ze zelf graag zingen. Dat hebben we toegelaten maar hadden dat niet moeten doen. Zo konden geen noot zingen.”

Henny vertelt over de optredens: ,,Het laatste optreden was bij De Meent in Veenendaal. We zongen de liedjes die de mensen daar graag willen horen. Er zat daar een man die jarenlang in Shantykoor ‘Voor Anker’ had gezongen. Maar nu was hij totaal dement. Toen we even pauze namen, kwam er een verzorgster naar ons toe en zei: Wat ik nu toch meemaak. Die man is volledig dement, kent niemand meer, maar met tranen in zijn ogen heeft hij elk liedje van jullie woordelijk meegezongen.”

ONTSPANNING Patrick van Wakeren is majoor in het leger en gaat waarschijnlijk commandant worden van een garnizoen in het buitenland. Nu met de oorlog in de achtertuin, wordt er veel in andere landen geoefend. Hij is een complete muzikant en speelt op vele instrumenten. Het musiceren bij zijn vader thuis is vooral ontspanning voor hem. Mocht hij naar het buitenland verhuizen, dan moet er een andere muzikant gezocht worden om het trio weer compleet te maken.

 Henny vervolgt: ,,Meestal oefenen we akoestisch, maar met optredens gebruiken we altijd een geluidsinstallatie, zodat het geluid, en zeker de zang, duidelijk in de zaal wordt gehoord. We zijn wel te boeken maar we houden het een beetje af. Muziek maken op onze leeftijd is leuk, dat moet zo blijven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie