Nicolien Berghuis en Dave Smits
Nicolien Berghuis en Dave Smits Kim Sarucco

Huis en Hypotheek en espressobar de Fazant zetten wensboom op

21 december 2021 om 10:30 Zakelijk

VEENENDAAL Sinds een paar weken staat er in Espressobar De Fazant een wensboom, waar bezoekers hun wens op een kaartje achter kunnen laten. Met de nieuwe maatregelen kan dat ook nu nog, tijdens het halen van een koffie to go. Gezondheid voor een moeder die ernstig ziek is. Een dagje uit met rust en ontspanning voor een gezin dat het zo goed kan gebruiken. Meer geld voor de Voedselbank of het speciaal onderwijs. Je zou misschien niet snel denken dat het een initiatief is van een financiële adviseur, maar wie de geschiedenis van Huis en Hypotheek in Veenendaal kent, begrijpt dat het juist heel goed bij elkaar past.

door Arjan van den Berg

Het begint al bij de oprichter van de Veense onderneming, die deel is van een landelijke franchise: Dave Smits. Bij Willem II wist hij dat zijn carrière als profvoetballer niet oneindig zou zijn. Daarom bleef hij ook doen waar hij daarnaast goed in was: finance. Met een financiële opleiding aan de universiteit van Tilburg achter de rug en een echte ondernemersmentaliteit, was het oprichten van een eigen onderneming een logische stap. Eerst in Rosmalen, waar hij woonde en later in Veenendaal, waar hij ook bij VRC speelde en inmiddels 17 jaar hoofdsponsor is.

PERSOONLIJK Naast Huis en Hypotheek, dat zich met persoonlijke advies op maat richt op de particuliere markt, startte hij Credion, dat zich richt op de zakelijke markt van bedrijfsfinanciering, vastgoed en bijvoorbeeld het opzetten van een bedrijf. Daarbij komt het grote netwerk dat hij in zijn voetbalcarrière opbouwde goed van pas, net als voor FIER dat zich richt op de bemiddeling tussen de sport-- en de bedrijfswereld. 

Smits is niet alleen een zakenman, maar eerst en vooral een ondernemer en niet alleen een man mét, maar vooral ook ván connecties. Niet voor niets geeft hij nieuwe collega’s dat DNA mee dat wat hem betreft een bedrijf zo sterk maakt. Eerst echt persoonlijk contact met mensen en dan het geld. Met als kernwaarde om altijd dicht bij de klant te staan.

HUISKAMER Zakendoen is in de eerste plaats een kwestie van contact maken, van ontmoeting, niet alleen op de bedrijfsvloer. En zo kwam er in de rij van de toch al vele, verschillende activiteiten van de sportman, ook een koffiehuis in het leven met de toepasselijke naam ’t Koffiehuis in Rosmalen. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten, netwerken en flexwerken en mocht er ooit iemand financieel advieswillen hebben, dan is de weg naar Huis en Hypotheek en Credion niet moeilijk te vinden.

Vorig jaar verscheen daar al een wensboom. Met succes. Zoiets moest er in Veenendaal ook komen. Smits had hier geen eigen koffiehuis en vond het belangrijk om hierbij een lokale ondernemer te steunen. Eigenaresse Nicolien Berghuis kwam als klant van het eerste uur al snel in het vizier. De espressobar wil graag de huiskamer van Veenendaal zijn, waar iedereen kan komen zoals hij is en even tot rust kan komen van het drukke leven in de stad. Het idee is om een van de wensen ook ech tin vervulling te laten gaan door een mooi bedrag, overhandigd door Dave Smits zelf, eventueel aangevuld met kleinere prijzen. Zo denken mensen ook of juist in deze tijd aan elkaar.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Huis en Hypotheek en Espressobar De Fazant. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Rijnpost.nl? Neem dan contact op met Marieke van Egdom (06-83627260, m.v.egdom@bdu.nl) of Christoph Willemsen (06-20211008, c.willemsen@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie