Afbeelding
Markten Veenendaal

Bloemen voor Sjors Rosendaal bij afscheid markt Veenendaal

12 december 2021 om 10:46 Zakelijk

VEENENDAAL Sjors Rosendaal stond zaterdag voor het laatst op de markt in Veenendaal. De Veenendaler verruilt het visbedrijf dat hij samen met zijn broer runt voor vrijwilligerswerk met zijn vrouw voor Mercy Ships. Namens Markten Veenendaal overhandigde Lilian Steensma aan Sjors Rosendaal gisteren een bos bloemen.

In een uitgebreid interview met De Rijnpost vertelde Rosendaal onlangs over zijn nieuwe avontuur. ,,Ik heb ondernemers ontmoet die zeggen: ik heb bewondering voor je maar ik durf die stap niet te nemen. Het is ook niet niets: je gaat vierduizend kilometers verderop onbekende mensen helpen.” Met zijn vrouw Erica gaat hij in het nieuwe jaar werken voor de organisatie Mercy Ships. Dat is een internationale organisatie die in Afrika mensen helpt voor wie geen zorg is. Het gaat daarbij niet over acute zorg, maar over zaken die we in de westerse wereld niet meer tegenkomen. ,,Behandelen van een hazenlip bijvoorbeeld, of kromgegroeide ledematen of tandartszorg.” 

De laatste werkdag van Sjors Rosendaal op de markt is op 31 december, dan staat de kraam in Dordrecht. De ervaringen van Sjors en Erica aan boord van een ziekenhuis van Mercy Ships zijn te volgen via Facebook en Instagram.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie