Afbeelding
Foto: Freepik

Landelijk wonen raakt steeds meer in trek

1 juni 2023 om 11:55 Partnercontent

Tijdens de coronapandemie ontdekten steeds meer mensen dat ze meer ruimte wilden. Driehoog achter in de stad wonen heeft zeker voordelen, maar er zijn ook negatieve kanten. Je woont relatief duur op weinig vierkante meters. Dat is geen pretje als er thuis gewerkt moet worden terwijl je nergens rustig kunt zitten. Daarom kozen juist in die periode veel mensen ervoor om de stad te verlaten, op zoek naar meer ruimte. Dat hoeft niet meteen een landhuis te zijn, maar een ruim rijtjeshuis in een groene omgeving is ook al een stap vooruit. Zeker gezinnen met kinderen willen graag in en gezonde omgeving wonen om hun kinderen een fijne jeugd te geven.

Hoe kom je aan een vrijstaand huis?
Vrijstaande huizen en villa’s vallen uiteraard in het hogere segment. Deze huizen worden vaak aangeboden door makelaars die hierin gespecialiseerd zijn. Zo heeft Bennink Makelaar, gevestigd in Gorssel, zich hier nadrukkelijk op toegelegd. Vaak is er sprake van stille verkoop. Dat betekent dat het huis niet te vinden is op bekende platforms zoals Funda. Ook staat er geen opzichtig Te Koop bord in de voortuin. Bezichtigen kan alleen bij aantoonbaar serieuze belangstelling. Dit heeft te maken met de eigenaren van deze huizen. Soms zijn het bekende personen of mensen die een hoge functie in het bedrijfsleven bekleden. Dan is het niet wenselijk wanneer ‘Jan en Alleman’ bij ze over de vloer komt om eens leuk aapjes te kijken in het huis van een vermogend persoon.

Het aanbod aan landelijk gelegen koopwoningen
Als je serieus op zoek bent naar een mooie villa met een fijn stuk grond er omheen dan is het zaak om deze wensen kenbaar te maken bij hierin gespecialiseerde makelaars. Zij kunnen je wensen noteren. Als er een huis in de verkoop komt dat aan je wensen voldoet en binnen je prijsplafond past dan neemt de makelaar contact op. Net zoals stille verkoop gebeurt ook dit zeer discreet. Dat je het huis gekocht hebt wordt pas duidelijk als je er je intrek neemt. Het doen van een bod gebeurt uiteraard ook zeer discreet. Doordat maar weinig mensen weten van de onderhandelingen over de verkoop kan deze vlot geregeld worden.

De prijzen van duurdere woningen dalen niet hard
De prijzen van koopwoningen zijn sinds halverwege 2022 aan het dalen. Dat geldt in mindere mate voor woningen in het hogere segment. Veel eigenaren die willen verkopen hebben geen haast. Zij willen liever niet zakken met hun prijs en halen het pand daarom liever weer uit de verkoop, in de hoop op betere tijden. Vaak gaat het om eigenaren die kleiner willen gaan wonen omdat de kinderen de deur uit zijn. Als daar geen haast bij is, is er dus geen noodzaak tot verkoop. Daarom vinden er in dit segment ook maar weinig transacties plaats. Natuurlijk is het aanbod sowieso lager dan in het middensegment waar ook meer vraag naar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie