De Verhuisfamilie.
De Verhuisfamilie. Stichting Present

Verhuisfamilie in actie in Veenendaal

2 november 2022 om 10:13 Overig Deel je nieuws

Met een team van verhuizers van de Mondial Waaijenberg Groep en vrijwilligers van de stichting Present Veenendaal is een verhuizing voor de Verhuisfamilie uitgevoerd. Dit goede doel is er speciaal voor mensen die noodgedwongen moeten verhuizen maar niet de financiële middelen en het sociale netwerk hebben om dit te regelen. De verhuizing is geheel belangeloos uitgevoerd.

De Verhuisfamilie is een samenwerkingsverband tussen stichting Present (een landelijke vrijwilligersorganisatie) en Erkende Verhuizers (zoals de Mondial Waaijenberg Groep). Via een hulpverlener kan er een aanvraag voor ondersteuning worden ingediend. Stichting Present beoordeelt de aanvraag en kijkt vervolgens of er een Erkende Verhuizer beschikbaar is rond de gewenste verhuisdatum. Bij deze aanvraag werd de hulp ingeschakeld van de Mondial Waaijenberg Groep. Met de inzet van vier verhuizers, een verhuiswagen en een verhuislift kon de inventaris efficiënt overgebracht worden naar de nieuwe bestemming. Vanuit Present waren er vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden.

Wilrieke van Geresteijn van stichting Present Veenendaal blikt na afloop terug op een geslaagde dag: “De verhuizing was top geregeld!”, aldus de coördinator. “Onverwacht bleek dat er veel meer spullen verhuisd moesten worden dan eerst was ingeschat. Het is geweldig dat de medewerkers van de Mondial Waaijenberg Groep dit op tijd door hadden en hebben geholpen in het vinden van een goede oplossing. Dank daarvoor! Op de dag zelf waren de mannen mooi op tijd en ze hebben werkelijk aan alles gedacht wat nodig is. Samen met enkele vrijwilligers hebben ze die dag alle spullen kunnen verhuizen. Top!”

De Mondial Waaijenberg Groep heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Het verhuisbedrijf is gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Dit betekent dat er aantoonbaar een steentje wordt bijgedragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1: ‘geen armoede’. De belangeloze inzet voor het goede doel de Verhuisfamilie past bij dit streven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie