Dertiger Sam heeft een droom om een boek over eten te schrijven.
Dertiger Sam heeft een droom om een boek over eten te schrijven. Wessel de Groot

Foodies in Filmhuis Veenendaal smaakt naar meer

9 augustus 2022 om 07:38 Film

VEENENDAAL Veel jongeren doen het: even posten wat ze gaan eten of hoe lekker hun gerecht eruitziet. Uitgesproken fijnproever Sam gaat een stapje verder en vlogt haar complete eetervaring. Haar video’s worden massaal bekeken. Als ze gevraagd wordt om een recensie te schrijven over een nieuw restaurant, kan ze helaas geen positief woordje bedenken… en uitgerekend daar blijkt haar vriend te werken als chefkok.

Op zaterdag 13 augustus om 20.00 uur speelt Foodies in Filmhuis Veenendaal. Dertiger Sam heeft een droom om een boek over eten te schrijven. Om het nieuwe boek alvast wat aandacht te geven, besluit ze enkele vlogs te maken. Ze proeft allerlei rare en exotische gerechten en neemt op wat ze ervan vindt. Als ze naar de winkel gaat om ingrediënten te halen, ontmoet ze Marco, waar ze meteen als een blok voor valt. Na enkele romantische dates is het officieel: Sam heeft een relatie.

ÉÉN HAP Tegelijkertijd opent er ook een nieuwe restaurant in de stad: Gember en Co. De social media-expert van de zaak, gespeeld door cabaretier Roué Verveer, nodigt enkele foodvloggers en speciale gasten uit om de opening groots te vieren. En ook Sam zit tussen de gelukkigen. Na één hap weet ze echter genoeg: het is niet te eten. In haar recensie kraakt ze het restaurant dan ook keihard af. Als ze op een derde date met haar vriend ontdekt dat hij daar kookt, weet ze niet wat ze moet doen. Kan ze het verborgen houden of moet ze de waarheid vertellen? Maar hoe?

Foodies is volgens het filmhuis een verfrissende komedie van eigen bodem. ,,De komische momenten, van de reacties op het eten tot de ongemakkelijke sociale ontmoetingen, worden goed afgewisseld met de momenten waarop de film echt wat wil vertellen. Sam wordt gespeeld door Sanne Vogel, die jaren geleden startte op het toneel. Sindsdien is ze in aardig wat films te zien, maar haar toneelachtergrond is voor de echte filmliefhebber nog steeds aangenaam terug te vinden in de film.”

Kaarten zijn ter plekke te koop. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online tickets op www.filmhuisveenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie