Komend weekend is onder meer de kaskraker 1917 te zien.
Komend weekend is onder meer de kaskraker 1917 te zien. Filmhuis Veenendaal

Komend weekend drie films in Filmhuis Veenendaal

10 november 2021 om 20:44 Film

VEENENDAAL De Nederlandse thriller De Veroordeling staat op vrijdag 12 november op het programma in Filmhuis Veenendaal. De film met Fedja van Huet in de hoofdrol, vertelt het indringende verhaal over de Deventer moordzaak. De pers maakte er destijds een waar spektakel van. Was de klusjesman nu betrokken of was het juist haar financieel adviseur, die de 60-jarige weduwe in 1999 om het leven bracht? De film is om 20.00 uur te zien.

Op zaterdag 13 november start de kaskraker 1917, eveneens om 20.00 uur. Bijna 2 jaar geleden verraste deze oorlogsfilm de wereld; zowel filmrecensenten als het publiek waren unaniem in hun enthousiasme. Dit filmische epos over twee soldaten met een bijna onmogelijke missie in vijandig gebied won drie Oscars.

Op zondag 14 november sluit Druk om 14.30 uur het Filmhuis-weekend af. Dit is een Deense kwaliteitsfilm uit 2021 over de verrassende gevolgen van een experiment over het gebruik van een dagelijkse hoeveelheid alcohol. De eerste tekenen zijn opvallend positief: de vier aanvankelijk uitgebluste collega’s boeken op een middelbare school enorme verbeteringen met de studenten in de schoolresultaten. Internationaal topacteur Mads Mikkelsen speelt als Martin de hoofdrol in deze Oscarwinnaar voor de Beste Buitenlandse film. 

Meer informatie en kaartverkoop is te vinden op www.filmhuisveenendaal.nl. Bij bezoek aan het theater wordt om een QR-code gevraagd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie