Afbeelding
Cunerakerk

Muzikale herdenking Slag om de Grebbeberg

6 april 2022 om 17:00 Muziek

RHENEN Voor de vijfde keer klinkt op maandag 9 mei in de Rhenense Cunerakerk het jaarlijkse herdenkingsconcert van de Slag om de Grebbeberg in 1940. Aanvang is om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. Traditiegetrouw verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso het muzikale programma, bestaande uit acht indrukwekkende nummers onderbroken door een pauze. 

Bijzonder is de aanwezigheid van soliste Froukje Zuidema, castlid van de musical ‘The Sound of Music’. Deze van oorsprong uit Rhenen afkomstige zangeres vertolkt het befaamde Grebbelied van Willy Derby (1886-1944). 

Tijdens het spelen van het muziekstuk ‘Rhenen ‘40-’45’ van sergeant Hendrik de Boer worden historische foto’s van Rhenen en de Grebbeberg vertoond. Na de pauze is het woord aan luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif. De voormalig commandant Landstrijdkrachten houdt een persoonlijke vertelling over zijn bewogen tijd als ISAF-commandant in Zuid-Afghanistan, omlijst door muziek en beelden.

Het militaire harmonieorkest, bestaande uit ruim vijftig muzikanten, staat onder leiding van majoor Tijmen Botma. Deze Landmachtkapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de VVV in Stadsmuseum Rhenen, Markt 20, en online via de site www.slagomdegrebbeberg.nl. Toegang is inclusief een consumptiemunt. Oorlogsveteranen uit de regio krijgen een uitnodiging voor het concert en een vip-ontvangst in het Stadsmuseum. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie