Een beeld van de intocht van Sinterklaas in november 2015. Archieffoto: Pieter Vane
Een beeld van de intocht van Sinterklaas in november 2015. Archieffoto: Pieter Vane

Intocht Sinterklaas en groot feest op de Markt in Winkelstad Veenendaal

15 november 2016 om 13:11 Algemeen

VEENENDAAL - Zaterdag 19 november zal  Sinterklaas met zijn pieten Veenendaal bezoeken. De Sint zal overnachten in de Cultuurfabriek. Zaterdagmiddag om 13.00 uur vertrekt hij vanaf de Cultuurfabriek voor de intocht door de stad. Samen met zijn paard Amerigo, twee andere paarden en wel 40 pieten maakt de Sint er een heel kleurige, gezellige en muzikale tocht door de binnenstad van. De route is als volgt: Cultuurfabriek Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshofplein, Hoofdstraat en dan naar de Markt.

Feest

Op de Markt is het tijdens de intocht ook al feest. Vanaf 13.15 uur is daar een super optreden van DJ Piet. Samen met muzikanten, danseressen en natuurlijk heel veel kinderen zal  er dan al lekker worden gezongen en gedanst. 

Programma Markt

De kleurige stoet van Sinterklaas zal om 14.15 uur aankomen op de Markt. De Sint zal worden ontvangen door onze burgemeester Wouter Kolff. Van 14.15 tot 15.15 uur is er een gezellig Sinterklaasprogramma waarbij de kinderen Sinterklaas een handje kunnen geven  en met hem op de foto kunnen. Om 15.15 uur zal Sinterklaas met zijn pieten vertrekken vanaf het Marktplein. De stoet zal volgens dezelfde route als de intocht, terugkeren naar de Cultuurfabriek.

Kinderactiviteiten

De komende Sinterklaasweken zijn er veel activiteiten voor kinderen in Winkelstad Veenendaal. Zo heeft is er op 19 november bij Passage/Corridor (ingang Raadhuisplein) een heus Kinderplein waar van alles te doen is. Zaterdag 26 november komt de Sint langs in de Corridor, speelt er een gave Pietenband en theatergroep PIT speelt een sinterklaasvoorstelling. Op 3 december heeft Passage/Corridor een inpakservice voor alle klanten en zullen de Zwarte Pieten snoepgoed uitdelen.
In de Scheepjeshof worden traditiegetrouw op 19 november speculaaspoppen uitgedeeld.

Cadeautje!

Jonge lezertjes kunnen vanaf zaterdag 19 november een leuke Sinterklaas-vouwschoen ophalen in De Cultuurfabriek (zolang de voorraad strekt). De versierde schoentjes krijgen een mooi plekje in de hal. Op 3 december kunnen ze weer worden opgehaald met een cadeautje erin!

Warenmarkt verplaatst

De warenmarkt zal op 19 november vanwege het Sinterklaasfeest op de Markt verplaatst worden naar de parkeerplaats Duivenweide bij Theater Lampegiet. De warenmarkt heeft een speciale actie: op 18 en 19 november worden er maar liefst 4000 gratis waardebonnen t.w.v. € 1,- uitgedeeld!

Parkeren

De parkeergarages van de gemeente zoals Gemeentehuis, Arie van Hensbergen en Tricotage, kunt u gratis parkeren. Het gratis parkeren is voor veel bezoekers een echt pluspunt bleek recent uit onderzoek van Goudappel & Coffeng. Ook tijdens het feest en de intocht kunnen de bezoekers gratis parkeren in Winkelstad Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie