Afbeelding

Je huiskamer als theaterpodium: Biënnale Binnenstebuiten in Veenendaal

20 maart 2017 om 13:43 Algemeen

VEENENDAAL - Op zondag 26 maart vindt met Biënnale Binnenstebuiten in Veenendaal het allereerste huiskamerfestival plaats. Yoga-docente Ingrid van Rhee was één van de eersten die zich aanmeldde om haar huiskamer die dag beschikbaar te stellen als podium. Best spannend, allemaal vreemde mensen in je huis, maar Van Rhee heeft er vooral ook veel zin in.

Eerste keer

Ja, het is de eerste keer dat ze zoiets doet. Natuurlijk krijgt ze als yoga-docente veel verschillende cursisten op bezoek, maar dat is toch anders dan je woonkamer openstellen als theater. Gelukkig staat Van Rhee wel open voor iets nieuws en vindt ze niets leuker dan bijdragen aan culturele initiatieven. ‘Afgelopen zomer heb ik yoga gegeven op het stadsstrand en toen ze hosts zochten voor dit nieuwe huiskamerfestival dacht ik: waarom niet?’

Kleinschalig

Wat Van Rhee aanspreekt in dit concept is de kleinschaligheid en de toegankelijkheid. ‘Het is echt een festival voor en door Veenendaal, met artiesten uit de buurt en de mogelijkheid om op verrassende plaatsen iets nieuws te ontdekken.’ En ja, natuurlijk is het wel spannend om in plaats van yoga en meditatie ineens een toneelstuk of muziekoptreden in je ruimte te laten plaatsvinden, maar precies dat maakt het ook zo leuk.

Nieuwe mensen

Waar Van Rhee vooral op hoopt is om nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van de voorbereidingen en de optredens, en natuurlijk met trots haar eigen ‘theater’ voor een dag te hosten. Het belooft voor haar én voor de bezoekers op alle fronten een verrassende en onvergetelijke middag te worden.

Ook langskomen in de huiskamers? Er zijn nog kaarten te koop à €17,50 per stuk via www.lampegiet.nl. Ieder kaartje biedt entree tot één route met drie huiskamers en optredens, plus toegang tot het eindfeest inclusief consumptie. Per route kunnen maximaal 3 groepen van 20 personen mee. Meer informatie: www.biennale-binnenstebuiten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie