Afbeelding

GroenLinks stelt vragen over bomenkap Dragonder Noord

5 april 2017 om 11:18 Algemeen

VEENENDAAL - Op 2 oktober 2001 is tussen de werkgroep Kap Ermee in Dragonder Noord en toenmalig wethouder De Graaf een afspraak gemaakt over het behoud van een groot aantal bomen in Dragonder Noord. Aanvankelijk was het college van plan 445 bomen te kappen, maar 120 bomen zouden gespaard blijven na het overleg met de bewoners. Vooral in de natuurzone en langs de groene assen in de wijk zouden bomen blijven staan.

Vergeten

In februari van 2016 gaf de wethouder aan dat wat hem betreft er goed is gecommuniceerd over opnieuw een forse bomenkap in Dragonder Noord. De buurtgroep Noord, die de belangen van de bewoners vertegenwoordigd en regelmatig spreekt met de gemeente en de politie was echter niet op de hoogte van de nieuw kap-plannen. De afspraken uit 2001 lijken vergeten of in ieder geval geen rol meer te spelen.

Vragen

GroenLinks heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het huidige college. Zo wil de fractie weten of de afspraken uit 2001 nagekomen zijn en of het afgeven van kapvergunningen getoetst wordt aan de afspraak uit 2001. Ook over de communicatie met bewoners rijzen vragen.

GroenLinks wil dat het overleg met bewoners en buurtgroepen in héél Veenendaal verbetert als er ingrijpende kapvergunningen worden aangevraagd in hun wijk en vraagt het college hierop actie te ondernemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie