Het beeldje van kunstenaar Frank Boogaard dat de winnaar van de Veenendaalse Cultuurprijs ontvangt.
Het beeldje van kunstenaar Frank Boogaard dat de winnaar van de Veenendaalse Cultuurprijs ontvangt.

Genomineerden Cultuurprijs Veenendaal 2017 bekend

27 oktober 2017 om 22:35 Algemeen

Veenendaal - Voor de Cultuurprijs 2017 zijn 12 verschillende inzendingen binnen gekomen. De jury heeft er hiervan 3 genomineerd voor de Cultuurprijs Veenendaal 2017 De genomineerden zijn Linette van Dijk , Biek van Galen en Harmonie Caecilia.

Linette van Dijk is de laatste jaren gegroeid in haar kwaliteit als beeldend kunstenaar. Haar schilderijen en beelden geven een emotie weer. De beeldende kunst in Veenendaal gaat haar aan het hart. Met de talenten die zij heeft, zoekt deze veelzijdige kunstenares de verbinding met de inwoners van Veenendaal om bewustwording te creëren en om inspiratie op te doen die zij vervolgens weer verwerkt in haar kunstwerken.

Biek van Galen maakt van diverse materialen driedimensionale kunstwerken van zeer verschillende aard. Het is voor hem een uitdaging om in weerbarstige materialen emoties tot uiting te brengen. Naast zijn eigen exposities is Biek actief in diverse commissies en een drijvende kracht achter vele initiatieven in Veenendaal en daarbuiten, zoals 14 Karaats en Woest & Bijster. Biek inspireert velen en zet zich in om andere kunstenaars met raad en daad bij te staan en is ook achter de schermen onmisbaar in het Veense culturele landschap.

Caecilia

Harmonie Caecilia is al meer dan 100 jaar een begrip in Veenendaal. Zij maken muziek op hoog niveau en zijn zelfs gepromoveerd naar de 1e divisie. De vakjury noemde het orkest ‘sprankelend fris en doortastend’. Naast de reguliere concerten presenteert Caecilia zich ook bij diverse activiteiten om zo op een laagdrempelige manier iedereen kennis te laten maken met muziek. Sinds 3 jaar heeft Caecilia een eigen muziekopleiding, waardoor ook een nieuwe generatie geïnspireerd wordt om muziek te maken, want muziek verbindt.

De uiteindelijke winnaar van de Cultuurprijs wordt bekend gemaakt op de avond van de uitreiking, 3 november tijdens het Cultuurfeest in Theater De Lampegiet.

De winnaar van de Cultuurprijs Veenendaal 2017 ontvangt een bedrag van € 2.000,-- en een beeldje, gemaakt door de Veenendaalse beeldend kunstenaar Frank Boogaard.

Heeft u nog geen toegangskaart voor het Cultuurfeest op 3 november en wilt u toch graag aanwezig zijn bij de uitreiking van de Cultuurprijs? Meldt u zich dan aan via info@lampegiet.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie