Afbeelding
Foto: pr

Heuvelrug Wandeltocht in spoor van schrijvers en dichters

22 mei 2018 om 10:57 Algemeen

Wie op zaterdag 26 mei meedoet aan de Heuvelrug Wandeltocht, kan onderweg zomaar verrast worden met een gedicht. Dit jaar staat de wandeltocht in het teken van schrijvers en dichters. Wandelaars ervaren zo niet alleen hoe mooi de Utrechtse Heuvelrug is, maar worden ook getrakteerd op een vleugje lokale cultuur.

De Heuvelrug Wandeltocht voert vanuit Veenendaal door bossen, over heuvels en heide en langs vergezichten en kastelen. Of je nu 10 kilometer wilt lopen of een pittige afstand van 50 kilometer aandurft, de tocht is er voor alle wandelaars. De Heuvelrug Wandeltocht wordt dit jaar voor de veertiende keer gehouden en is inmiddels een begrip in Veenendaal en omstreken. Bekend om de mooie routes, maar ook om de gemoedelijke sfeer en goede verzorging onderweg. De Veenendaalse toneelvereniging PiT verleent dit jaar medewerking aan het evenement en zal onder meer gedichten van Kees Stip tot leven brengen. Ook jongeren van de theaterwerkplaats van Volksuniversiteit Veenendaal doen mee.

Rotaryclub Veenendaal Regio

Net als voorgaande jaren is de organisatie van de Heuvelrug Wandeltocht in handen van Rotaryclub Veenendaal Regio. De opbrengst van de wandeltocht is bestemd voor eenzame medemensen, vluchtelingen en jongeren in de Veenendaalse samenleving. Groepen mensen die juist nu onze steun hard nodig hebben en die waar mogelijk bij de activiteiten worden betrokken. Dankzij sponsoring blijven de kosten van de wandeltocht beperkt en kan het inschrijfgeld ten goede komen aan het goede doel. Deelname kost 7,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Starten

Er kan gestart worden op de afstanden 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. De routes zijn goed bewegwijzerd en in de routebeschrijving staan wetenswaardigheden over de omgeving. Deelnemers krijgen bij vertrek gratis koffie en thee en ze krijgen een appel mee voor onderweg. Op servicepunten langs de route wordt ook gratis koffie, thee en bouillon verstrekt. De wandeltocht start en eindigt bij het Rembrandt College aan de Rembrandtlaan in Veenendaal. Na afloop is er een medaille verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.heuvelrugwandeltocht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie