Herbegravingen op Militair Ereveld Grebbeberg

25 mei 2018 om 13:50 Algemeen

Op het Militair Ereveld Grebbeberg waren gisteren, donderdag 24 mei, twee herbegravingen. Twee jonge soldaten, voetbalvrienden uit Broekhuizenvorst, Pierre Cornelis Clevis en Johannes Gerardus Derks. Beide sneuvelden op 10 mei 1940 in de Maaslinie.

Rhenen/Veenendaal - Tot op heden waren ze begraven op de begraafplaats in hun woonplaats Broekhuizenvorst (Limburg), waar voor hen een apart monument was opgericht. De volgende generaties van de families besloten tot herbegraving op het Ereveld op de Grebbeberg, waar “zij voor eeuwig herdacht zullen worden”. De familie zong bij beide herbegravingen het Broekenhuizenvorster stadslied.

Herbegravingen zijn het initiatief van de Oorlogsgravenstichting en worden uitgevoerd door, aan de regimenten van de gesneuvelde soldaten verwante, militaire bataljons. In dit geval het 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers. Met alle militaire eerbetoon, een herdenking door de aalmoezenier en de overhandiging van de vlag en baret aan de familie, de dodenmars op een trom met zwart kleed en de last post door soldaten in het uniform uit WO-II.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie