Hans van Heteren (directeur van de Veenendaalse Woningstichting en Hans Koopman (algemeen directeur van Kelderman Groep)
Hans van Heteren (directeur van de Veenendaalse Woningstichting en Hans Koopman (algemeen directeur van Kelderman Groep) Foto: F. Hogewoning

Twintig duurzame sociale huurwoningen op Wooneiland F

10 november 2018 om 15:04 Algemeen

De Veenendaalse Woningstichting laat op Wooneiland F in Veenendaal-Oost twintig duurzame en extra energiezuinige sociale huurwoningen bouwen. De woningen worden gebouwd onder het zogenaamde “BENG” label en zijn nu en in de toekomst geschikt voor wisselende gezinssamenstellingen.

Veenendaal - De woningen, die worden gebouwd door het Edese bedrijf Kelderman Bouw, zijn vrijwel energie-neutraal. Hans van Heteren, directeur Veenendaalse Woningstichting en Hans Koopman, algemeen directeur van de Kelderman Groep, zetten deze week hun handtekening onder de overeenkomst voor de bouw van twintig woningen.

Ze noemen het ‘een bekroning van driekwart jaar intensief samenwerken’. ‘We hebben deze woningen in nauwe samenwerking ontwikkeld. Daarbij stond voorop dat de woningen niet alleen extra duurzaam moesten zijn maar ook toekomstbestendig, waarbij kan worden ingespeeld op wisselende gezinssamenstellingen of een veranderende vraag. Daardoor blijven deze woningen ook in de toekomst aantrekkelijk voor een breed publiek.’

De twintig woningen verrijzen op Wooneiland F in Veenendaal-Oost. ‘De wijk kenmerkt zich door veel water en eigentijdse architectuur. Er ontstaat een prachtig woongebied waar veel mensen graag willen wonen. We zijn trots dat we in dit mooie stukje Veenendaal in opdracht van de Veenendaalse Woningstichting ook sociale huurwoningen mogen realiseren’, aldus Koopman die hoopt dat de bouw van de huurwoningen in het eerste kwartaal van 2019 van start kan gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie