Moderne Meisjes
Moderne Meisjes Foto: Hans Withoos

Introdans terug in Theater De Lampegiet

26 oktober 2018 om 16:08 Algemeen

Introdans staat op 8 november in Theater De Lampegiet. Eerder stonden ze al op de planken met vijf sterren. Dit keer brengen ze met Moderne Meisjes drie eigenzinnige choreografes bij elkaar: de Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse Lucinda Childs.

Veenendaal - In het eerste stuk liet Didy Veldman zich inspireren door het schilderij The Three Dancers van de wereldberoemde Picasso. Ze brengt met haar choreografie het canvas naar het podium. Het stuk draait niet om een achterliggend verhaal maar de intense spanning, het uitgesproken geweld en de enorme passie en emotie. Voor het tweede stuk schreef Italiaan Ludovico Einaudi (bekend van The Intouchables) muziek voor de piano en strijkers in Petricor van Lucinda Childs. Zij heeft inmiddels een eigen stijl ontwikkelt. De dansers lijken onbuigzaam en abstract. Door de choreografie vol ballet en atletische bewegingen met de minimalistische muziek creëert Childs een complex en bijna hallucinerend meesterwerk. In het laatste stuk Frozen Echo werkt Regina van Berkel nauw samen met decorontwerper Dietmar Janeck. Hij ontwierp een enorm object uit 70 oude computers. Onder dat object dansen de artiesten met een afwisseling van dynamiek en surrealisme.

Gebundelde krachten 

The Three Dancers en Frozen Echo zijn Nederlandse premières en Petricor is een wereld première. Alle drie de dames hebben een solocarrière opgebouwd en in Moderne Meisjes bundelen zij hun krachten. Van de inflexibele choreografie van de 78-jarige Childs tot de dynamische dans van Berkel en de intense spanning door Veldman. De Lampegiet brengt de adembenemende sfeer van alle choreografes samen door Moderne Meisjes. De intimiteit van het theater versterkt de tensie van de voorstelling. De bezoekers worden meegesleept en geraakt in de abstracte verhalen die de stukken uitbeelden.

Meer informatie
De voorstelling begint om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 23,60 euro via www.lampegiet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie