Burgemeester Kats leest voor op De Vuurvlinder

23 januari 2019 om 20:04 Algemeen

Veenendaal - Burgemeester Gert-Jan Kats bezocht woensdagochtend in het kader van de start van de Nationale Voorleesdagen basisschool De Vuurvlinder in Veenendaal-Noord.

Zijn bezoek aan de school was het eerste publieke optreden in de openbare ruimte. De burgemeester las voor aan de groepen 1, 2, 3, 4 en de peuters die op dat moment in het kinderdagverblijf aanwezig waren. Er was een toepasselijk onderwerp gekozen voor het boek; er werd een stukje voorgelezen over poezen door burgemeester Kats, die hier gezien de reacties van de kinderen, zichtbaar plezier in had. De kinderen kregen van hem regelmatig pagina’s uit het boek te zien waar de kat of katten op stonden die een verhaal speelden in het boek.
Ook konden ze dan vragen beantwoorden van de burgemeester over de getoonde afbeeldingen, waar sommige kinderen verrassend goed op wisten te antwoorden. Kinderen die dat wilden konden na het voorlezen van het boek nog wat extra vragen stellen en gingen daartoe dicht bij de burgemeester zitten. Tot slot was er een verrassing: er was een heus ontbijt voor iedereen. Ze konden kiezen uit diverse belegde broodjes en/of krentenbollen. (Foto’s: Pieter Vane)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie