Vera Brokking stelt voor Theater bij de Buren haar huiskamer tijdelijk beschikbaar aan  Cunéra van Lier en Marthie Overeem. (Foto: PR)
Vera Brokking stelt voor Theater bij de Buren haar huiskamer tijdelijk beschikbaar aan Cunéra van Lier en Marthie Overeem. (Foto: PR)

Je eigen huiskamer als podium

11 februari 2019 om 19:27 Algemeen

Veenendaal - Vera Brokking heeft zich dit jaar de kans niet laten ontgaan om haar huiskamer aan te melden voor Theater bij de Buren. Vorig jaar, bij de eerste aflevering van het huiskamerfestival in Veenendaal, was ze daar net te laat voor. Ze kijkt er naar uit, zegt ze. ‘Hoeveel bezoekers er komen, hoe de voorstelling gaat verlopen, we gaan het hier in huis allemaal meemaken.’

Veenendaal - Vera maakte elders al kennis met een vergelijkbaar initiatief, talentvolle artiesten die optreden bij gastvrije plaatsgenoten voor nieuwsgierige gasten.|
‘Dat spreekt me erg aan. Ik ben straks met onze huiskamer een van de deelnemers, kun je wel zeggen.’ Wat maakt haar zo enthousiast over Theater bij de Buren? ‘Dat je met een clubje mensen dicht op een optreden zit, bijvoorbeeld. Het is weliswaar kleinschalig, maar je hebt een ruime keuze uit verschillende genres.
En als je dat wilt, dan kun je naar optredens gewoon in je eigen wijk. Je komt letterlijk drie straten verder voor een half uurtje bij je buurtgenoten over de vloer.’

Theatersfeertje

Als aanbieder van een podium in haar eigen huiskamer, wordt van Vera op zondagmiddag 10 maart wel het een en ander verwacht. En uiteraard ook van de vele andere gastvrije plaatsgenoten.
Al wil ze het niet groter maken dan het is. ‘We zorgen bijtijds dat alles klaar staat om bezoekers te ontvangen en dat de artiesten de ruimte hebben die ze voor de voorstelling nodig denken te hebben. We ontvangen de bezoekers, hangen de jassen op en we serveren koffie en thee met iets lekkers. We proberen er met elkaar een theatersfeertje in te brengen.’

Driemaal een half uur

Alle artiesten treden driemaal een half uur op. Tussen de voorstellingen door hebben bezoekers de gelegenheid om van het ene naar het andere adres gaan.
Voor de huiskameraanbieders zijn de praktische zaken rond Theater bij de Buren een tijdje terug al door de organisatie van het huiskamerfestival op een rijtje gezet. In een uurtje werden de gastvrije Veenendalers bijgepraat over wat er van ze wordt verwacht op zondag 10 maart.
Bij die gelegenheid werden ook de vaandels in bruikleen in ontvangst genomen. ‘Bezoekers die door Veenendaal reizen kunnen op zondagmiddag 10 maart op een eenvoudige manier het huis herkennen waar aan Theater bij de Buren wordt gedaan.’
Vera ontvangt in haar huis (Elgarpad 3) Cunéra van Lier en Marthie Overeem, docenten aan muziekschool De Muzen. Ze omschrijven hun bijdrage als ‘een poëtisch feestje met voordracht en muziek.’ Cunéra presenteert zich op de baritonsax, Marthie als voordrachtkunstenaar.

Informatie

Alle informatie over het programma Theater bij de Buren 2019 op: theaterbijdeburen.nl en Facebook Theater bij de Buren Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie