Binnenkort maat de Sint weer zijn opwachting in Veenendaal en neemt nu een aantal roetveegpieten mee. (Foto: Archief)
Binnenkort maat de Sint weer zijn opwachting in Veenendaal en neemt nu een aantal roetveegpieten mee. (Foto: Archief)

Sint komt gewoon aan in Veenendaal

29 oktober 2019 om 13:50 Algemeen

Veenendaal - Sinterklaas komt zaterdag 16 november gewoon aan in Veenendaal. Dit jaar is hij in gezelschap van een aantal roetveegpieten. Winkelstad volgt hiermee de landelijke trend om een gemixte optocht te organiseren. Het besluit hierover is al in een vroegtijdig stadium genomen en is ingegeven door de landelijke discussie rond dit onderwerp.

‘’Winkelstad heeft dit jaar voor een andere partner gekozen voor de uitvoering van de intocht, omdat wij een mix van Pieten willen’’, zegt Annelies van Rooijen, regisseur Winkelstad Veenendaal. De organisatie uit Ede die voorheen de intocht deed haakte daarom af omdat die alleen zware pieten wilde leveren en nu digitaal klaagt dat Veenendaal zich heeft laten leiden door de eenmansfractie van DENK in de Veenendaalse raad die verandering wilde. Het besluit hierover is al in een vroegtijdig stadium genomen en is ingegeven door de landelijke discussie. 

Annelies van Rooijen: ‘’Winkelstad heeft dit jaar voor een andere partner gekozen voor de uitvoering van de intocht, omdat wij een mix van Pieten willen. Het Sinterklaasfeest is een belangrijk kinderfeest en iedereen moet zich welkom kunnen voelen in de binnenstad van Veenendaal, ook tijdens de intocht op zaterdag 16 november.’’

Intocht Veenendaal

Heel veel Pieten, liedjes zingen, pepernoten smikkelen en natuurlijk de Sint van heel dichtbij zien en misschien wel een handje geven. Dit en nog veel meer staan de kinderen van Veenendaal te wachten op zaterdag 16 november 2019 van 11.00 uur tot 17.00 uur. Want de goedheiligman en zijn Pieten bezoeken dan onze binnenstad.

Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur is het feest in Veenendaal. De Sint zal, geassisteerd door zijn trouwste Pieten, vanaf De Cultuurfabriek zijn weg vervolgen naar de Markt. Op de Markt is een podium ingericht waar vanaf iedereen een glimp van de Sint kan opvangen. Vanaf 11.00 uur worden de leukste Sintliedjes gedraaid om alvast goed in de stemming te komen. Om 13.00 uur neemt DJ Piet het over en wordt het steeds gezelliger én spannender!

Ontvangst op de Markt

Vanaf 13.15 vertrekt de Sint vanaf het Kees Stipplein richting het Scheepjeshofplein. Na een bezoek aan De Scheepjeshof gaat hij verder richting de Markt. Om 14.15 komt Burgemeester Kats aan op het podium op de Markt om de Sint om 14.45 officieel te ontvangen. Omstreeks 15.45 uur zal Sinterklaas vanaf de Markt, door de Corridor en Passage weer terug naar het Kees Stipplein vertrekken. De intocht eindigt om 17.00 uur.

Route heen: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshofplein, Scheepjeshof, Hoofdstraat, Passage (binnen) naar de Markt

Route terug: Markt, wandelend door de Corridor en Passage vervolgen naar het plein voor de Hoogvliet. Hier eindigt de intocht.

Tijdschema
11.00 uur Sinterklaasmuziek op de markt om in de stemming te komen
13.15 uur Sint komt aan op het Kees Stipplein
13.45 uur Sinterklaas bezoekt de Scheepjeshof
14:00 uur Voorprogramma op de markt
14.45 uur De Sint komt aan op de Markt
15.45 uur Terugtocht via Corridor en Passage richting het plein voor de Hoogvliet
17.00 uur Einde Sinterklaasintocht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie