Buurtbewoner Gert van der Linde laat zijn misnoegen duidelijk blijken. (Foto: Gert van der Linde)
Buurtbewoner Gert van der Linde laat zijn misnoegen duidelijk blijken. (Foto: Gert van der Linde)

Mooi hé, de speeltuin aan de Ritmeesterlaan... maar niet heus.

29 april 2020 om 15:41 Algemeen

 Veenendaal -   Een speeltuin in de wijk? Menige buurtbewoner zou het wensen en snakt er naar. De aanvragen bij de gemeente bewijzen dat. Vaak voelt het oneerlijk dat bepaalde wijken in Veenendaal vergeven zijn van de speeltuintjes (zoals in oost waar met provinciale subsidie op ontzettend veel plekken spelvoorzieningen zijn gemaakt) en andere wijken moeten soebatten om zo’n voorziening. 

En als er dan één is of wordt aangelegd, dan kan de vlag uit. Of toch niet? Dat laatste is inderdaad het geval aan de zeker Ritmeesterlaan. Buurtbewoner Gert van der Linde ergert zich groen en geel aan de toestand van de speeltuin. ‘’Die is in het najaar van 2019 gerenoveerd.
Belofte was dat het voor de Kerst klaar zou zijn. Nu bijna vier maanden later zitten we nog steeds met een kale vlakte.’’

Gras

‘’Bij warm weer zoals nu is het stoffig. Bij kinderen waait het stof in de ogen. Bij nat weer, zoals in de laatste twee maanden, is het een modderpoel.Omdat ik een stukje gras over had ben ik zelf maar begonnen. Misschien motiveert dat de gemeente tot enige haast.’’
Navraag bij de gemeente levert een zeer pover antwoord op: ‘’Wij gaan de bewoners binnenkort een brief sturen.’’ En dat was het dan. En daar kun je dus alle kanten mee op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie