Start verkoop 1 september
Start verkoop 1 september Foto: Theater Lampegiet

Theaterseizoen gaat weer van start in Theater Lampegiet

26 augustus 2020 om 16:00 Algemeen

Veenendaal - Een foyer die langzaam volstroomt met bekende en onbekende gezichten, een warm welkom door de gastvrouw, een heerlijke kop koffie. Het licht dimt, het doek gaat open. De voorstelling begint. Lange tijd was het niet mogelijk om in het theater te genieten van een show of een indrukwekkend toneelstuk. Iets wat heel veel mensen hebben gemist. Er gaat immers niets boven de live beleving van theater. Samen met andere mensen, verstild of versterkt, in dezelfde emotie.

Vanaf 17 september kán het weer. Dan gaat het doek weer open! De Nederlandstalige band Van Dik Hout bijt het spits af van heel veel muzikale voorstellingen die gedurende het seizoen volgen. Ondanks dat een aantal elementen anders georganiseerd zijn, om de 1,5 meter afstand te realiseren en de hygiëne te waarborgen, is de programmering als vanouds veelzijdig. De grote zaal heeft daardoor een lagere bezetting per keer, maar veel voorstellingen worden twee of zelfs wel drie keer op een dag gespeeld.  

Proefvoorstellingen

In juli draaide Theater Lampegiet al een aantal proefvoorstellingen om te toetsen hoe de routing en zaalindeling en dergelijke goed uitgevoerd kunnen worden. De rijen worden om en om wel of niet bezet. Er zijn telkens twee lege stoelen tussen de bezoekers, die niet tot hetzelfde huishouden behoren en zo zijn er meer voorzorgsmaatregelen.

De bespelers zijn creatief geweest in de aanloop naar een andere werkwijze; de nieuwe werkelijkheid op het toneel treedt in. Zo verschijnt er op 7 november de allereerste anderhalvemetermusical. Er wordt gespeeld met afstand tussen de acteurs en gezongen op een afstand van 4 meter tot elkaar. Dat is omslachtig, maar het gezelschap heeft het er maar wát graag voor over.

Programma rond

De programmering is rond tot en met december 2020 en zelfs nog voller dan vorig jaar. Met onder meer 18x cabaret & comedy voor de gulle lach, 6 boeiende toneelstukken, 3 echte familievoorstellingen om de kleintjes mee te nemen, 12x muziek en verder dans, kleinkunst, muziektheater en diverse musicals zijn alle genres vertegenwoordigd. Aan de programmering voor 2021 wordt nog druk gewerkt.

Veenendaal en omgeving mag zich opmaken voor namen zoals Jandino, LEBBIS, Guido Weijers, Stefano Keizers, Arjan Kleton, Diederik van Vleuten, Petra Berger, Iris Hond, Susan Visser, Eric Corton, Tim Akkerman, Vajen van den Bosch, Pierre Bokma, Peter Blok, Kees Boot, Leoni Jansen, Sven Ratzke en het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

Inspiratiepagina

Vanaf dinsdag 25 augustus is de volledige programmering van het najaar van 2020 in te zien op lampegiet.nl, waar een digitale inspiratiepagina staat, nu er geen theaterbrochure komt. Vanaf 1 september 2020 kunnen de kaarten online en aan de theaterkassa aangeschaft worden. In de Rijnpost van 2 september vindt u een losse kalender als bijlage. Houd de krant goed in de gaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie