Spin en zeeslak de Wulk van Pieter&Suzanne
Spin en zeeslak de Wulk van Pieter&Suzanne Foto: Jan-Fotografie

Tijdelijke expositie Wijs met Afval in Passage-Corridor

7 oktober 2020 om 12:11 Algemeen

Veenendaal - Ook als je helemaal niets hebt met duurzaamheid, kijk je je ogen uit tijdens de pop-up expositie Wijs met Afval. Van 8 t/m 17 oktober word je in het pand Passage 21 (naast Appeltje-Eitje) positief verrast van wat er allemaal mogelijk is als je afval beschouwt als een grondstof. Van unieke kunstwerken tot Nederland’s lekkerste cider: er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Alternatieven voor weggooien
Concrete praktijkvoorbeelden: daar houden we als nuchtere Hollanders van. Want we zijn voor het merendeel niets te beroerd om een steentje bij te dragen aan een betere samenleving met minder verspilling, minder uitputting van onze natuurlijke grondstoffen en verkleining van de afvalberg. Zoals iedereen het normaal vindt om glasbakken te gebruiken en papier te scheiden van het restafval, zo staan we ook best open voor andere alternatieven voor de grijze kliko of afvoeren naar de stort.

Van Kunst tot Ketchup
Wijs met Afval laat zien wat er allemaal mogelijk is, zoals de schitterende kunstobjecten van Pieter & Suzanne (foto), van wie sinds kort ook De Aak te bewonderen is op het vispaviljoen. Wendy van Pamelen demonstreert live hoe ze van gebruikte spijkerbroeken of reclamedoeken allerlei tassen maakt en andere mooie spullen maakt. Er staat een model van de spectaculaire DutchFiets klaar en er kunnen lege inktcartidges en toner ingeleverd worden. Ook gereedschap wat nog wel goed is, maar wat je toch niet meer gebruikt, kan je inleveren. De mensen van Reinaerde knappen dit op waarna het via Gered Gereedschap goed terechtkomt in ontwikkelingslanden. Ketchup of cider van uitstekende, maar minder mooie, groenten of fruit, kladblokken van oude posters en nog veel meer praktische initiatieven maken een bezoekje aan Wijs met Afval beslist de moeite waard.

Verloting
Als klap op de vuurpijl worden na afloop een aantal tentoongestelde producten verloot onder alle bezoekers die hun naam en telefoonnummer achterlaten.

www.veenendaal4fair.nl
Het complete overzicht van exposanten staat op www.Veenendaal4Fair.nl. Wijs met Afval start op donderdag 8 oktober om 13.30 uur en is daarna tot en met 17 oktober geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.00 uur. Dus loop vooral - mét een mondkapje op – even binnen in Passage 21.

Deze pop-up expositie is een initiatief van Veenendaal4Fair en wordt mede mogelijk gemaakt door Pasage/Corridor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie