Afbeelding
aangeboden door de consumentenbond

Vergelijk energie, bespaar en investeer in groene oplossingen

2 februari 2021 om 09:21 Algemeen

De Consumentenbond meldt dat een Nederlands huishouden gemiddeld zo’n 318 euro per jaar kan besparen op de energierekening. Vaak blijkt dat Nederlanders na het afsluiten van een energiecontract nauwelijks nog omkijken naar de verschillen in tarieven tussen energieleveranciers. Dit valt onder meer te verklaren door het feit dat energiecontracten vaak voor meerdere jaren worden afgesloten, om zo te profiteren van een vast, laag energietarief. Door over te stappen naar een andere energieleverancier houd je geld over, wat je vervolgens kunt investeren in duurzame verbeteringen aan je woning. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van isolatieglas.

Energieleveranciers met elkaar vergelijken

Vergelijk energie van diverse leveranciers via een handige online tool. Onder meer de Consumentenbond zelf biedt een dergelijke tool aan. Op basis van je postcode, gezinssamenstelling en type woning kun je een inschatting laten maken van de jaarlijkse energiekosten. Via de tool kun je vervolgens rechtstreeks een energiecontract afsluiten bij de goedkoopste aanbieder. Let hierbij goed op eventuele aanbiedingen die aan nieuwe klanten worden aangeboden.

Tip: een vergelijkingstool zoals die van de Consumentenbond maakt het niet alleen mogelijk om de tarieven van energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Ook vind je binnen deze tool de duurzaamheid van de stroom die verschillende leveranciers aanbieden.

Investeren in duurzame oplossingen

De besparing die het vergelijken van energie bij diverse leveranciers oplevert kun je investeren in duurzame oplossingen. Reeds las je al dat een investering in isolatieglas een van deze mogelijkheden is. Ook kun je kiezen voor zonnepanelen op het dak van je woning. Houd er rekening mee, dat de regels voor het verkopen van opgewekte groene stroom veranderen in de komende jaren. Dit maakt dat het verstandig is om de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij. Zo’n thuisbatterij maakt het mogelijk om de opgewekte groene stroom op te slaan, in plaats van te verkopen. Zo kun je de stroom gebruiken op het moment dat jij dit nodig hebt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie