Zo zal straks de volledig verbouwde locatie van Dennenhorst aan de Sloep in Veenendaal-West er uit komen te zien.
Zo zal straks de volledig verbouwde locatie van Dennenhorst aan de Sloep in Veenendaal-West er uit komen te zien. Foto: Dennenhorst

Bewoners Dennenhorst naar de Sloep in Veenendaal-west

25 april 2021 om 15:16 Algemeen

Veenendaal - Twaalf jaar geleden begonnen Job en Hilda Tanis aan de Stationsstraat de kleinschalige woon- en zorgvoorziening ‘Dennenhorst’. Het initiatief ontstond vanuit hun verlangen om kwalitatief goede en warme zorg te bieden aan mensen met dementie. Er bleek veel vraag naar opvang in huiselijke sfeer: de afgelopen jaren opende Dennenhorst ook huizen aan de Kerkewijk, de Sloep en de Eikenlaan.

Door Lilian Steensma-Valkenburg

Stefan Tanis en Patrick Tanis hebben sinds het overlijden van hun vader hard gewerkt om Dennenhorst te ontwikkelen, alles naar de normen anno 2021. Stefan is verantwoordelijk voor de bestuurlijke kant en Patrick voor de technische. ‘In 2018 werkte onze vader aan de bouwplannen voor het pand aan de Eikenlaan, toen hij ineens ernstig ziek werd’, vertelt Stefan.

Klap

‘Nog voordat de eerste steen was gelegd, overleed hij. Een enorme klap voor ons allemaal. Mijn vader was bouwkundige en hij zat nog vol plannen voor Dennenhorst. Als kinderen besloten we dat we dat het complex aan de Eikenlaan er moest komen. Niet alleen ter herinnering aan onze vader, maar ook omdat we in het plan geloofden. Het project had heel wat voeten in de aarde, maar vorig jaar zomer werd Dennenhorst Eikenlaan in gebruik genomen. Een emotioneel moment.’
Dennenhorst blijft in ontwikkeling. Stefan vertelt over de verhuizing die op stapel staat. ‘De bewoners van de Stationsstraat trekken over een paar maanden in het volledig verbouwde pand aan de Sloep. Gelukkig heeft Patrick het bouwtechnisch inzicht van onze vader. Hij heeft heel wat tijd gestoken in de verbouwing.
Op de Sloep is straks nog één kamer beschikbaar. Wie wil, kan daarop reageren.’ Het huis aan de Stationsstraat komt na de verhuizing dus leeg te staan.
Wat gaat daarmee gebeuren? Stefan: ‘Het is een ruim huis met een heerlijke tuin. We kunnen er veel kanten mee op. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk zoals bijvoorbeeld dagbesteding of logeeropvang.’

Logeren

Logeeropvang? Vertel! ‘Je kunt alleen maar diep respect hebben voor mantelzorgers die vaak zwaar worden belast’, zegt Stefan. ‘Hoeveel je ook van iemand houdt, intensieve zorg kost veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel. Dat geldt al helemaal als je zelf ook op leeftijd raakt.
Soms is het wijs om de zorg kortdurend uit te besteden. Volgens ons heeft Veenendaal behoefte aan een logeerhuis en we zijn aan het onderzoeken of we die zorg op de Stationsstraat kunnen gaan aanbieden.
Als gediplomeerde medewerkers van Dennenhorst de zorg tijdelijk uit handen nemen, kunnen mantelzorgers op adem komen. We hebben een heldere visie, maar de plannen moeten nog worden uitgewerkt. Jullie horen van ons!’

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg Dennenhorst op Facebook of neem contact op met Stefan Tanis, 0619197009.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie