De Veenendaalse groep De Begonia's zoals die op een vorige Kunstfestival was te zien.
De Veenendaalse groep De Begonia's zoals die op een vorige Kunstfestival was te zien. (Foto: Nathalie Joan)

Inschrijving Kunstfestival 2022 geopend

26 juni 2021 om 14:07 Algemeen

Veenendaal - Heb je ooit honderden Veenendaalse amateurkunstenaars in één weekend op diverse locaties in Veenendaal op zien treden? Nee? Dan moet je van 11 tot en met 13 februari 2022 beslist naar de binnenstad komen. Voor de zevende keer wordt dan het Kunstfestival Veenendaal (voorheen onder de naam Amateurkunstfestival Veenendaal) georganiseerd.

Een weekend lang kunnen Veenendalers gratis genieten van de talenten van hun plaatsgenoten op verschillende podia in het centrum van de stad. Op deze wijze wil de organisatie van het grootste tweejaarlijkse festival dat Veenendaal rijk is, de amateurkunst maar ook de professionele kunst onder de bevolking stimuleren.

Doelstelling

Aandacht vragen voor het belang van kunst en cultuur in de breedste zin van het woord is een belangrijke doelstelling van het festival. Honderden kunstbeoefenaars, van toneelspelers en dansers tot zangers en zangeressen, van muzikanten tot filmmakers en van dichters tot cabaretiers zullen net als tijdens de voorafgaande edities van het festival duizenden cultuurliefhebbers verrassen met hun optredens in theater Lampegiet, in de Cultuurfabriek, in Spectrum en in diverse cafés in het centrum.

Extra aandacht voor jong Veenendaals talent


Zo hoopt de organisatie van het Kunstfestival, dat opereert onder de vlag van het Kunstplatform Veenendaal, vele Veenendalers, jong en oud, ertoe aan te zetten zelf aan kunstbeoefening te gaan doen of de diversiteit van kunst en cultuur die in de stad aanwezig is (nog meer) onder de aandacht van de Veenendalers te brengen. Het Kunstfestival 2022 zal op vrijdagavond 11 februari met een knallend Veenendaals Cultuurfeest in Theater Lampegiet geopend worden.

Cultuurprijs

Die avond zal de Veenendaalse Cultuurprijs 2022 worden uitgereikt en de cultuurvrijwilliger worden gekozen.
Op zaterdag 12 en zondag 13 februari gaat het cultureel dan helemaal los met talloze optredens in het centrum van Veenendaal. De organisatie van het Kunstfestival 2022 zal in de voorbereiding extra aandacht besteden aan het aantrekken van jong Veenendaals talent.
Inmiddels is de kerngroep van de organisatie, bestaande uit Ali Groebe, Anita Mirolo, Monica Brouwer en Jaap Pilon, gesteund door een groot aantal werkgroepen, bestaande uit vele vrijwilligers, druk met het werven van deelnemers voor het festival.
Wil je als Veenendaler(s) deelnemen aan het festival, als individu of als groep, dan kun je je inschrijven via de website van het Kunstfestival. Ga naar www.kunstplatformveenendaal.nl/kunstfestival en vul het (digitale) formulier in.

Snel inschrijven

Wacht niet te lang met je inschrijving. De organisatie wil vlak na de zomer beginnen met de planning van de optredens voor het festivalweekend in februari 2022. Het is fijn wanneer dan alle inschrijvingen binnen zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie