Afbeelding
aangeboden door inshared.nl

Wat komt er kijken bij het afsluiten van een brommerverzekering?

30 juni 2021 om 19:10 Algemeen

Ben je de trotse eigenaar van een brommer of scooter? Dan wil je natuurlijk dat er niets met jouw eigendom gebeurt. Toch heb je hier soms geen invloed op. Je scooter kan bijvoorbeeld gestolen worden terwijl je ‘m toch echt goed op slot had gedaan. Of iemand anders veroorzaakt schade aan je brommer. Dit is een flinke domper maar de schade kan beperkt worden door een goede brommerverzekering af te sluiten. Hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden, dat lees je hier. 

  1. Kies je voor een WA of allrisk brommerverzekering?

Doorgaans kun je kiezen uit twee soorten brommerverzekeringen: een WA en allrisk brommerverzekering. Je bent wettelijk verplicht om een WA brommerverzekering af te sluiten als je in het bezit bent van een scooter. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je veroorzaakt aan/bij anderen. Schade die jouw brommer oploopt of bijvoorbeeld schade bij diefstal wordt niet gedekt. Om ook hiervoor verzekerd te zijn, dien je een allrisk brommerverzekering af te sluiten. Afhankelijk van het risico dat je wilt lopen, kies je een verzekering die jij geschikt vindt. 

  1. Verzeker je de brommer voor jezelf of voor een ander?

Omdat je in Nederland al met zestien jaar een brommerrijbewijs mag halen, kan het voorkomen dat je minderjarig bent en een brommerverzekering wilt afsluiten. Op die momenten dient de scooter op naam te staan van een ouder. Als ouder kun je vervolgens een brommerverzekering afsluiten voor je minderjarige kind door een zoon of dochter als regelmatige bestuurder op te geven.

  1. Neem je de schadevrije jaren mee bij een overstap van verzekeraar?

Wanneer je besluit om een andere verzekeraar te zoeken om je brommerverzekering af te sluiten, kun je de opgebouwde schadevrije jaren meenemen. Je brommer verzekeren bij een andere verzekeraar is relatief eenvoudig en veel papierwerk wordt voor je geregeld. Van je vorige verzekeraar krijg je een royementsverklaring die vier jaar geldig is. Hier staan je schadevrije jaren op vermeld en dit is het bewijs dat je deze jaren voort kunt zetten bij je nieuwe verzekeraar. 

  1. Is je brommer goed beveiligd?

Ben je allrisk verzekerd tegen diefstal van de brommer? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je brommer volgens bepaalde standaarden beveiligd staat. Zodra je de brommer buitenshuis wilt stallen gelden er namelijk extra beveiligingseisen. Zorg ervoor dat je brommer beveiligd staat met een ART-categorie 3 of hoger goedgekeurd ketting- of beugelslot aan een vast object. Is dit niet het geval en wordt je scooter gestolen? Dan kan het zijn dat je geen recht hebt op vergoeding. 

  1. Laat je anderen ook op je brommer rijden?

Als iemand af en toe je brommer leent is dat geen probleem, hij/zij is gewoon verzekerd. Wanneer iemand anders vaker gebruikmaakt van je brommer dan dat je er zelf mee rijdt, moet je diegene opgeven als afwijkende bestuurder. 

Ga veilig en zeker op pad 

Wanneer je je brommerverzekering goed geregeld hebt kun je veilig en vertrouwd op pad. Twijfel je nog bij welke verzekeraar je het beste terecht kunt? Kijk eens bij de brommerverzekeringen van InShared. Hier kun je terecht voor goede brommerverzekeringen en een lage premie.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie