Oud-kok Hennie Hooyer uit Veenendaal weet van de bramen wel iets lekkers te maken!
Oud-kok Hennie Hooyer uit Veenendaal weet van de bramen wel iets lekkers te maken! (Foto's:: Jan van den Brink)

Bramen plukken aan de Maatsteeg in Achterberg

8 augustus 2021 om 13:34 Algemeen

Achterberg - Aan de Maatsteeg zijn, nadat het vee is verdwenen, in de loop der jaren steeds meer bramenstukken ontstaan. Hennie Hooyer (72) uit Veenendaal weet dat ook, en is regelmatig hier te vinden. Terwijl zijn vrouw op de kleinkinderen past gaat de voormalig kok van de Veenderhoeve er op uit om deze nazomerkoninkjes te plukken om er vervolgens jam en sap van te maken. 

Hennie: ‘’’Dit is puur natuur en heb al een paar literemmertjes vol. Ik pluk 10 liter per seizoen, en dat doe ik al zo’n 60 jaar. (Foto: Jan van den Brink)

Hij zegt verder: ‘’Je moet niet bang zijn voor schrammen, want die zitten er genoeg aan een bramenstruik. Soms kun je er knap aan vast zitten met je kleren, en soms een fikse schram in de handen. Vaak doe ik dit samen met mijn vrouw, maar ben er nu alleen op uit gegaan’. Eerst plukten we tegenover Rhenendael, maar door de nieuwbouw aldaar zijn we het binnenveld ingegaan’.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie