Wim Ruitenbeek bij klokken Nijkerk
Wim Ruitenbeek bij klokken Nijkerk Foto: Malou Franken

Beiaardconcert Cuneratoren in Rhenen door Wim Ruitenbeek

30 augustus 2021 om 09:42 Algemeen

Rhenen - Op zaterdag 4 september 16:00 - 17:00 uur  geeft Wim Ruitenbeek een gastconcert op de beiaard van de Cuneratoren in Rhenen. Het is het vijfde concert in een reeks van zes zomerconcerten, georganiseerd door het Cuneragilde.

Wim Ruitenbeek leerde beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Wim was jarenlang werkzaam als muziekdocent en koordirigent. Nu is hij stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn.  Hij heeft een eigen website www.wimdebeiaardier.nl

Zijn concertprogramma is zeer gevarieerd. Hij start met vrolijke Jazzy muziek, o.a. Always look at the bright side of life. Gevolgd door muziek van Mozart, romantische chansons van Jacques Brel en Michel Legrand, Italiaanse Opera, Braziliaans klassiek. Hij sluit af met de melodieuze Nocturne van Frederic Chopin. Zijn gehele programma staat op www.cuneragilde.nl en Beiaard.

De torenmuziek is te beluisteren op vele plekjes rondom de Cuneratoren: op een bankje, een stadsmuur of een terrasje in het centrum. Er is speciale luistertuin ingericht in de binnentuin van het Stadsmuseum Rhenen, waar ongestoord en samen geluisterd kan worden. Concertprogramma zijn voorhanden en de vrijwilligers van het Stadsmuseum serveren drankjes en hapjes. Na afloop kan hier ook kennis gemaakt worden met de gastbeiaardier. De toegang is gratis.

Het laatste zomerbeiaardconcert is op zaterdag 11 september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie