Goed voor Elkaar is gegroeid van 2 naar 14 begeleid(st)ers en heeft een eigen locatie aan de Kerkewijk.
Goed voor Elkaar is gegroeid van 2 naar 14 begeleid(st)ers en heeft een eigen locatie aan de Kerkewijk. Govert Govers

Goed voor Elkaar biedt afwisselende dagbesteding: ‘We hadden het gevoel dat het anders kon’

13 februari 2023 om 07:30 Zorg

VEENENDAAL Goed voor Elkaar werkt elke dag vraaggericht. Zij creëren dagelijks een situatie waar iedereen zich veilig en thuis bij voelt. Zij ontlasten de mantelzorger, die hoeft zich dan geen zorgen te maken over hun naaste tijdens de dagbesteding. Roelie van den Bosch is, samen met Rianne Kranendonk, de initiatiefnemer.

,,Rianne en ik hebben in 2014 plannen gemaakt om een ‘andere’ dagbesteding aan de ouderen te bieden”, vertelt Roelie van den Bosch. ,,Wij werkten allebei in de zorg en hadden sterk het gevoel dat het anders kon. Wij hebben het idee uitgewerkt om dagbesteding aan te bieden op een andere manier. Dat betekent, kleine groepen en op herkenbare plekken midden in de stad. In 2015 zijn we daadwerkelijk van start gegaan met onze eerste cliëntDat is uitgegroeid naar een aanbod van twee of drie groepen dagbesteding per dag. Wij bieden dagbesteding aan mensen met (lichte) dementie, aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel en aan mensen met psychische problemen.”

Roelie vervolgt: ,,Tijdens de dagbesteding doen we veel aan sport en beweging. Ook wordt er veel gewandeld binnen Goed voor Elkaar. Eis ook een groep voor jonge mensen met dementie. Die komen op dinsdag, donderdag of vrijdag een halve of hele dag bij elkaar bij Bouwbedrijf Rodenburg aan de Fokkerstraat. Zij mogen dan gebruik maken van de werkplaats. We houden de groepen ook klein, bijvoorbeeld tien tot vijftien mensen.”

LOCATIES

Goed voor Elkaar heeft diverse locaties waar de mensen kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld bij De Schuur op de Zandheuvelweg. Daar kunnen ze tafeltennissen, poolen, jeu de boules spelen, creatief bezig zijn, lekker buiten zitten of een boswandeling maken. In de Cultuurfabriek, op dinsdag en donderdag een halve of hele dag, kunnen de cliënten naar de bibliotheek, het museum, winkelen, kunst bekijken, lezen en muziek maken. En dan is er nog de eigen locatie aan de Kerkewijk. Daar kan men op maandag, woensdag en vrijdag terecht voor sporten, creatief bezig zijn of wandelen. Mensen die plezier willen maken tijdens de dagbesteding, dat geldt trouwens voor alle locaties.

HARD GEGROEID

,,De grote groep ouderen is nog niet op zijn hoogtepunt”, vervolgt Roelie. ,,De vraag naar dagbesteding is nog steeds groot. In acht jaar tijd zijn we hard gegroeid. We hebben nu twaalf medewerkers, allemaal opgeleid in de zorg. De meeste van hen hebben een vaste groep waar ze mee werken. Daarnaast hebben we een ambulante groep medewerkers die bij de mensen thuis komen en praten één op één met elkaar, of gaan wandelen en/of boodschappen doen en helpen met de administratie.”

Elke woensdagavond is er voor 7,50 euro een warme waaltijd voor de liefhebbers op de locatie aan de Kerkewijk. Dat is een ontmoeting met elkaar en ze krijgen een lekker drie-gangen menu. ,,Als je als vrijwilliger wilt helpen met dit prachtige werk ben je van harte welkom. We kunnen mensen gebruiken op de werkplaats, als chauffeur of als ondersteuning op de dagbesteding. Mail voor meer informatie naar info@ditisgve.nl.”

Co Keulstra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie