Afbeelding
Picasa

De computerspecialist: Onderhoud bij MMC Veenendaal voorkomt computerstress

4 december 2023 om 17:10 Zakelijk

VEENENDAAL Wie veilig en probleemloos wil blijven computeren, ontkomt niet aan een periodieke onderhoudsbeurt. MMC Veenendaal houdt uw laptop, desktop,  tablet en telefoon in topconditie.

Cybercrime vormt een belangrijke reden voor het laten inspecteren van uw computer. ,,Internetfraude grijpt steeds meer om zich heen en wordt steeds geraffineerder”, aldus medewerker Tom. ,,Mensen tuinen er gemakkelijk in. Criminelen sluizen grote bedragen weg en kunnen je waardevolle bestanden gijzelen met gijzelsoftware.”

ONDERHOUDSBEURT

Ransomware (gijzelsoftware), adware (voor ongewenste advertenties), spyware (spionagesoftware), malware (schadelijke software), virussen: MMC Veenendaal haalt al die ongewenste en gevaarlijke troep vakkundig en volledig weg. En beschermt uw apparatuur met robuuste firewalls en slimme en alerte antivirusprogramma’s. Tom: ,,Wij zweren bij beveiligingssoftware van G Data. Volgens ons het meest effectief en met handige Nederlandse support.”

IEDER JAAR

Het advies van MMC Veenendaal is om eenmaal per jaar te kiezen voor een kleine beurt en om het andere jaar voor een grote onderhoudsbeurt. Een kleine beurt houdt in het verwijderen van malware, spyware en virussen, het aanscherpen van de virusbeveiliging, Windows-defecten herstellen, trackers, overbodige opstartprogramma’s, vreemde browserextensies, vreemde notificaties en tijdelijke bestanden wissen, verouderde drivers updaten en schijfopruiming.

Bij een grote beurt gebeurt hetzelfde als bij een kleine beurt. Als extra wordt de computer vanbinnen stofvrij gemaakt. Ophoping van stof kan namelijk zorgen voor statische elektriciteit (en daarmee brandgevaar) en voor een tragere werking van het systeem. 

Naast stofvrij maken wordt de computer aan een grondigere virusscan onderworpen en worden de BIOS (de software van het moederbord) en alle stuurprogramma’s bijgewerkt. Al deze werkzaamheden maken het systeem sneller, veiliger en stabieler.

APK

,,Je kunt ook een APK laten uitvoeren, al dan niet in combinatie met een onderhoudsbeurt. Dat duurt slechts een kwartier. Dan controleren we de computer op snelheid, veiligheid en de technische staat. Uit de keuring rolt een rapport met een vrijblijvend advies.”

Een oudere pc vraagt om minimaal eenmaal per jaar een APK. ,,Oudere software is soms niet compatibel met moderne software of hardware. Bovendien biedt verouderde software geen technische ondersteuning. En daarmee ook geen beveiligingsupdates. Wat het systeem dus uitermate kwetsbaar maakt.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Multimedia Center Veenendaal, Brouwersgracht 234 in Veenendaal, tel. 0318-830220, info@mmcveenendaal.nlwww.mmcveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie